Image default

Elképesztő akció: 470 denevért mentettek ki egy veszprémi panelházból

Veszprém egy panelháza különös mentőakció helyszíne lett, miután 470 törpedenevér rekedt a lépcsőházban.

Az állatok a nagy hőség elől menekülve kerestek hűvösebb helyet, de végül a zárt térben csapdába estek. A lakók azonnal értesítették a Bakonyi Denevér Alapítványt, amely gyorsan a helyszínre sietett – adta hírül az RTL.

A mentési akció három napig tartott, mivel a szakembereknek alaposan át kellett kutatniuk a folyosókat és a lépcsőházakat, hogy minden denevért biztonságosan begyűjtsenek. A denevérek nagy száma miatt a mentők

végül a lakók segítségét kérték, és cipősdobozokban gyűjtötték össze a kis emlősöket.

A mentés során a Bakonyi Denevér Alapítvány elnöke hasznos tanácsokkal látta el a lakosságot. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a denevérek nem jelentenek veszélyt, és nem kell félni tőlük. Ha valaki denevért talál a lakásában, a legjobb, ha lekapcsolja a villanyt és kinyitja az ablakot, hogy az állat magától távozhasson.

A háromnapos akció végén mind a 470 denevért biztonságos helyre szállították és szabadon engedték. A történet nem csak a sikeres mentést mutatja be, hanem azt is, hogy a denevérek, bár gyakran félreértett állatok, fontos szerepet játszanak az ökoszisztémában, és megérdemlik az emberek védelmét és tiszteletét.

Magyar Állatvédelem, a címlapkép csak illusztráció, forrás: RTL

KAPCSOLÓDÓ

Így pihen két bevetés között Karma, a világbajnok mentőkutya

magyarallatvedo

Fradisták az Állatokért egyre aktívabbak, 9 kutyát mentettek a gettóból – BRUTÁLIS KÉPEKKEL

magyarallatvedo

Szása a nyomkövető kutya találta meg a 80 éves, eltűnt férfit

magyarallatvedo