Image default

Veszélyeztetett állatfajok jelennek meg a Károly királyt ábrázoló érméken

Forgalomba kerülnek az első, III. Károly királyt ábrázoló 1 GBP-os érmék. A BBC tájékoztatása szerint csaknem hárommillió érmét bocsátottak ki postahivatalokba és bankokba szerte az országban. Az érmék az új király uralkodását szimbolizálják, és a természet iránti szeretetét ünneplik. A hátoldalon egy méhpár látható.

Bár a II. Erzsébet királynőt ábrázoló fizetőeszközök továbbra is forgalomba maradnak, megjelentek az első olyan érmék is, amelyeken Károly látható.

Úgy tudni, a méhek egyike annak a nyolc új mintának, amelyek az 1 pennytől 2 fontig terjedő fizetőeszközök láthatók. Az érmék hátoldalán valamilyen, az Egyesült Királyság növény- és állatvilágára jellemző motívum látható. Feltűnik a vörös mókus és a siketfajd is, hogy felhívják a figyelmet a természetvédelem fontosságára és az ökológiai veszélyekre, egyúttal a cél az is, hogy

párbeszédet indítsanak el a fontos fajok megőrzéséről.

A BBC beszámolója szerint minden érme a Királyi Kertészeti Társaság és a Királyi Madárvédelmi Társaság támogatásával készült.

Az érmék mérete és formája változatlan, ami kulcsfontosságú, mivel az érméket még mindig széles körben használják az automatákban, a szupermarketek önkiszolgáló pénztáraiban és a parkolóautomatákban.
Az érméken lévő számokat azonban megnövelték, hogy segítsenek a gyerekeknek azonosítani a figurákat és így könnyebben meg tudnak tanulni számolni is.

Magyar Állatvédelem

 

KAPCSOLÓDÓ

Jóval okosabbak a méhek, mint ahogyan azt sejtettük

Erik

Magyar kutatók is részt vesznek egy nagyon fontos, a beporzók élőhelyeit érintő európai projektben

Eszti_mav

Méhcsaládok költöztek a magyar egyetemre

Eszti_mav