Image default

Van egy házaspár aki már 1500 kóbor kutyának talált otthont

Egy észak-yorkshire-i házaspár, Emma és Anthony Smith 2013-ban költözött Bulgáriába, az évek során pedig több mint 1500 kóbor kutyának találtak otthont. A házaspár a Dryanovo régióban alapított egy jótékonysági szervezetet, amely a kóbor állatok megmentésére és ivartalanítására összpontosít.

Emma, egykori rendőrtiszt, és férje, Anthony 2013-ban úgy döntöttek, hogy elhagyják az észak-yorkshire-i Skipton városát és Bulgáriában kezdenek új életet. Amikor megérkeztek a Dryanovo régióba, szembesültek a kóbor kutyák súlyos problémájával. Úgy érezték, a gazdátlan állatoknak sürgős segítségre van szükségük.

A pár nem szinte azonnal cselekedett. Megalapították a Street Hearts BG nevű jótékonysági szervezetet, amelynek célja az volt, hogy minél több kutyát ivartalanítsanak és új otthont találjanak számukra. Történetüket most egy új könyv, a Street Hearts örökíti meg.

Emma Smith mindig is szenvedélyesen szerette az állatokat, elmondta, hogy amikor látta, milyen súlyos a probléma, nem volt kérdés, hogy teljes időben a kutyák megmentésének szenteli az életét. Az alapítvány hivatalos bejegyzése nem volt egyszerű folyamat, különösen külföldiként, de a pár eltökélten küzdött céljukért.

Anthony a BBC-nek nyilatkzott munkájukról. Elmondása szerint a helyi polgármester adott nekik engedélyt, hogy az önkormányzat nevében begyűjtsék és ivartalanítsák a kóbor kutyákat, de hamar rájöttek, hogy ez önmagában nem elegendő. Végül 18 hónap kemény munkájával sikerült hivatalosan bejegyeztetniük a jótékonysági szervezetet, és azóta már több mint 4000 kutyát ivartalanítottak, valamint 1500 kutyának találtak új otthont.

A Smith házaspár munkájának köszönhetően a Dryanovo régióban jelentősen csökkent a kóbor kutyák száma. Egyesületükkel folytatják az ingyenes ivartalanítási akciójukat a térségben. Emma szerint minden erőfeszítésük megérte, és örülnek, hogy visszaadhatnak valamit annak az országnak, amelyet most már otthonuknak neveznek.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Nagy eséllyel indul a magyar csapat a 27. Nemzetközi Mentőkutya Világbajnokságon

Viki

Kiderült, hogy hány háziállatot hagynak magára évente ebben a szomszédos országban

magyarallatvedo

Tizenegy év után került elő egy brit család elveszett kutyája

magyarallatvedo