Image default

40 csonttoréssel a végtagjain mentette meg a különleges hüllőt a Tüskevár

40 csonttoréssel a végtagjain mentette meg a különleges hüllőt a Tüskevár! Az agáma fiú jobban van már, de egy speciális terrárium berendezéséhez most az állatbarátok segítségét is kéri az Alapítvány. 

Az utóbbi hetekben néhány igazán rossz állapotú hüllő is került hozzánk, akikre hosszú gyógyulási folyamat vár.  Van köztük olyan, akinek a tulajdonosát jobb belátásra bírva lemondattuk és olyan is, akinek a gazdája magától keresett fel minket”  – osztotta meg Facebook oldalán a Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány.

Mint írták, a képen látható szakállas agáma fiú végtagjai nagyjából 40 helyen törtek el az elmúlt évek során, mert nem kapott megfelelő vitaminokat, kalciumot és az UV-B-ről sem gondoskodott a gazda.

Mint szomorúan hozzátették, sajnos ő már sosem lesz teljesen egészséges. A lábai görbék maradnak, de igyekeznek Neki a lehetőségekhez képest jó életet biztosítani, ehhez kérnék most az állatbarátok segítségét.

A kórházas kis méretű terráriumát szeretnék egy tágas, 100×50 cm alapterületűre cserélni, hogy kényelmesen elférjen benne. Tálak, alomanyag, vitamin+kalcium por és egyebek mellett UV-B fénycsőre is szükség lesz ebben a méretben, mert a mostani a kis terráriumhoz lett rendelve – jegyzték meg.

A komplett felszerelés ára 150.000 ft.

Szomorúan hangsúlyozták, hogy Alapítványuk kiadásai az egekben, hatalmas segítség lenne, ha az olvasók tudnának segíteni nekik a költségek fedezésében.

“Utalni a 11600006-00000000-83429521 számlaszámra tudtok, közleményben kérlek tüntessétek fel, hogy “agáma terrárium”. Hálásan köszönjük agámánk nevében is, számítunk Rátok!” – tették hozzá

(Forrás: Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Védett állatokat találtak a NAV munkatársai a ferihegyi repülőtéren

Marci

Irtó cuki videón, ahogy ezernyi puszival hálálkodik a megmentéséért az aprócska pele baba a Tüskevárnál

Erik

A szerető gondoskodának köszönhetően szépen növekszik a “babszemként” mentett kis mókus!

Erik