Image default

Tényleg a halál torkából mentette meg a borzalmas állapotban lévő sünit a Mályi Madármentő Állomás!

Tényleg a halál torkából mentette meg a borzalmas állapotban lévő sünit a Mályi Madármentő Állomás! Gyakorlatilag a süni testének fele “hiányzott”, de Lehoczky Krisztiánék megint csodát tettek. A kis tüskés, pedig hamarosan visszatérhet a természetbe!

Hiányzott a fele süni – írja közösségi oldalán a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue. Mint megjegyezték, több mint 3 hónapja élvezi a vendégszeretetüket ez a cuki süni.

Hangsúlyozták bejegyzésükben, hogy rettenetes állapotban érkezett hozzájuk, lényegében a tüskés bőr rész, a fél süniről hiányzott, és kb. 500 nyű ette a sünit. Nem sok esélyt adtak neki, hogy túléli a sebesüléseit, de élni akart és nem adta fel.

A sebe már majdnem teljesen begyógyult, a süni aktív, jó állapotban van, így hamarosan szabadul.

“Nagyon örülünk, hogy őt is sikerült megmenteni és boldog sünéletet élhet majd.” – zárták boldogan bejegyzésüket.

Pár napja egy focipályán csapdába esett sünit mentettek az újpesti állatvédők!

Az apró tüskés a lelátó melletti kerítésbe ragadt be, de az állatvédők szerencsésen kiszabadították. 

Egy pórul járt sün kiszabadításánakl történetét osztotta meg az Àllat- ès Termèszetvèdelmi Őrszolgálat Újpest közösségi oldalán. 

Mint írták:

“Reggeli süni riasztásunknál ismét kiderült, hogy a kaktuszmalacoknak szélesség jelzővel kellene születniük, mert ők aztàn mindenen is átmennének, ha az minimum a fele a testük méretének! De az is lehet, hogy egyszerűen hiúak, és mindig daliás soványkának hiszik magukat.  Reggeli versenyzőnk a Vasas pályán a reggeli edzésre, vagy a holnapi meccsre érkezett, de nem számolt azzal, hogy be fog ragadni! Ahogy arra sem számított, hogy kiszabadítjuk, de nem az ultrák között engedjük majd el, hanem erdős részen, ahol ritka az ilyen kerítés.”

Betörőnek hitték a spájzban zajoskodó sünit, a zalai rendőrök biztonságos helyre szállították a kis tüskést!

Kollégáink 5 percen belül tetten érték az illetéktelen behatolót, aki egy sün volt – osztotta meg az aranyos történetet Facebook oldalán a Zala vármegyei rendőrség.

Mint megjegyezték, Nagykanizsára riasztották a járőröket hajnali 2-kor néhány napja, hogy mozgást hallanak a spájzból, szerintük van ott valaki. Az egyenruhások pillanatok alatt lefülelték a kis tüskés betolakodót. Lopás kísérlete miatt figyelmeztetésben részesítették, majd szabadon engedték – tették hozzá viccesen.
FONTOS! A sün védett állat, fogságban engedély nélkül nem tartható – hívta fel a figyelmet a rendőrség.

Veszprémi rendőrök mentették meg a bajba került sünit!

Ismét köszönettel tartozunk egy ártatlan állat megmentéséért az egyenruhásoknak!

Az éjszaka bajba került sün a veszprémi kollégáknak köszönhetően ismét remekül van – posztolta közösségi oldalán a Magyar Rendőrség. Rövid bejegyzésük mellé néhány cuki képet is csatoltak, hogy megnyugtassanak mindenkit, hogy tüskés barátunk valóban jól van!

Hálás köszönetünk!

Sajnos egyre több sérült sün kerül be a Fővárosi Állat- és Növénykert vadmentő központjába is! 

Mostanában sok mentett sün kerül be Állatkertünk vadállatmentő központjába – osztotta meg közösségi oldalán a Fővárosi Állat-és Növénykert.

Mint megjegyzik, sajnos akadnak közöttük gázolt, vagy fűnyíró által megsértett állatok is. Sünjárta helyeken érdemes külön is odafigyelnünk a tüskéshátúakra – kéri az Állatkert.

Hangsúlyozzák, hogy vadállatmentő központukba évente kétezernél is több mentett állat kerül be (a múlt évben egészen pontosan 2368 volt a számuk). A mentett állatok mintegy fele madár, de bőven akadnak köztük kisemlősök, legnagyobb számban sünök és különféle denevérek is. A sünök eléggé népszerű állatok, amit az is jelez, hogy sok mesében szerepelnek. Ráadásul évezredek óta elég jól ismertek, hiszen a magyarság már a honfoglalás előtt is olyan vidéken élt, ahol a sünök őshonosak. Ez az oka annak is, hogy a sün szavunk a magyar nyelv legrégebbi szavai közé tartozik: igazi finnugor örökség – osztották meg.

Mivel ez a kisemlős az emberi települések környékén, városi parkokban és kertes házas övezetekben is megtalálja a számítását, jobban ki is van téve az emberi tevékenység hatásainak. Részben ezért is van dolguk ilyen sok segítségre szoruló sünnel – tette hozzá a Fővárosi Állat-és Növénykert.

(Forrás: Mályi Madármentő Állomás, Zala Vármegyei Rendőrség, Magyar Rendőrség/Fővárosi Állat-és Növénykert/ Àllat- ès Termèszetvèdelmi Őrszolgálat Újpest)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Elképesztően aranyos videón viszi etetni a Mályiban mentett süni mama a kicsinyeit!

Erik

Mindent megtesz a Mályi Madármentő Állomás az áramütést szenvedett kis gólyáért!

Erik

Szépen gyógyulgat Szú, a bozóttűzből kimentett süni!

Erik