Image default

Lovakra lőttek a mezőkön, traumatikus állapotba kerültek az állatok

Három lovat ért támadás egy Surrey-ben, ahol egy állatot már három különböző alkalommal is megsebesítettek – adta hírül a BBC. A tulajdonos, Chon Donnelly elmondta, hogy az elmúlt hetekben négy különböző támadás történt a Bletchingley közelében lévő mezőkön.

A támadások miatt Chon kamerákat szereltetett fel a mezők köré, és az istálló személyzete éjszakai őrséget is tart. Az első támadás során Divine, egy fekete kanca, súlyos sérüléseket szenvedett:

közvetlenül a szemei között lőtték meg.

Egy másik ló, egy gesztenyeszínű kanca, a nyakán sérült meg.

Chon szerint a lovak traumatikus állapotban voltak, amikor rájuk talált.

„A viselkedésük az elkövetkező napokban teljesen megváltozott, és az egyik sarokban összebújva álltak mozdulatlanul” – mondta. „Sokkoló volt ezt látni, mert minden lovunk, mielőtt idekerült, már átélt valamilyen traumát. Amikor végre biztonságban érezhették magukat, ez a kegyetlenség újabb sokkot okozott nekik.”

A BBC beszámolója szerint a következő támadásban egy idős lovat lőttek meg közvetlen közelről az orránál, Divine-t pedig ismét célba vették, ezúttal a válla és az állkapcsa alatt sérült meg.

A Surrey-i Rendőrség szóvivője közölte, négy bejelentést kaptak augusztus 18. és 29. között, amelyek szerint lovak kisebb sérüléseket szenvedtek egy, az airsoft fegyverhez hasonló eszköztől. A rendőrség már nyomoz.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Lovak egymás hegyén hátán: megbüntette az állatokat veszélyeztető söfőrt a NAV

magyarallatvedo

5 érdekesség 135 éve elpusztult legendás versenylóról, Kincsemről

Eszti_mav

Lovaskocsival hajtott a csatornába, a lovak odavesztek

magyarallatvedo