Image default

Árvíz elől menekülő őzgida és vadmalac életét mentették meg a horgász szövetség munkatársai

Árvíz elől menekülő őzgida és vadmalac életét mentették meg a horgász szövetség munkatársai! A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség halászai az elöntött erdőben egy kimerült vadmalacot és egy őzgidát mentettek meg a fulladásos halál elől az őket már jócskán ellepő megáradt Dunából.

Az elmúlt napokban a Duna áradása a lakosságon kívül a vízpartok és az erdők élővilágának is komoly gondokat okozott. Az elöntött erdőkből menekülő vadak útvonalait emiatt több területen is lezárták, amennyiben népszerű kiránduló- vagy akár horgászhelyeken vágnak keresztül. A Makádi Ezüstparton például emiatt ideiglenes horgászati tilalmat rendeltek el.

Nemrég az RDHSZ munkatársainak ilyen esetből kifolyólag kellett életmentő intézkedéseket végrehajtaniuk, melyről közösségi oldalukon számoltak be.

“Árvíz elől menekülő vadakat mentettünk!
A makádi árvízvédelmi töltés lezárása megtörtént, az állatok védelme érdekében
a Makádi Vadásztársaság a teljes partszakaszon több száz kg kukoricát szórt szét, hogy a kimerülten menekülő vadak minél hamarabb erőre kaphassanak.
A Makádi Tógazdaság árvízvédelmi munkálatai közben az RDHSZ halászai az elöntött erdőben egy kimerült vadmalacot és egy őzgidát mentettek meg a fulladásos halál elől az őket már jócskán ellepő megáradt Dunából. A két kis jószágot átadták a Makádi Vadásztársaság munkatársainak, akik a biztosan szárazon maradó távolabbi erdőrészletbe szállították őket.
A vadcsemeték magukhoz tértek. A plató lenyitásakor a vadmalacka egyszerűen leugrott és bevágtatott az erdőbe, így róla nem sikerült a “Free Vadmalacka” videót elkészíteni. Az őzike – akit saját érdekében le kellett “béklyózni” – kicsivel tovább lábadozott, de később erőre kapva ő is bevette magát a növényzetbe. Köszönjük a ráckevei halászok életmentését és a vadászok segítséget!
Figyeljük a vadakra ezekben a hetekben! Ha menekülő állatot látunk, ne közelítsünk felé, mert megijedve visszafordulhat az ártérre, ami akár a pusztulását is okozhatja!”
-írta az RDHSZ  Facebook oldalán. 

(Forrás: RDHSZ Facebook)

KAPCSOLÓDÓ

Trafi, az egyetlen magyar emelt vizsgás kutya is a romok között dolgozik – GALÉRIÁVAL

magyarallatvedo

“A munkára fókuszáltunk, és igyekeztünk vigasztalni a hozzátartozókat”

Marci

Karvalyfiókát mentett a főtörzsőrmester!

Erik