Image default

Nincs pénzed ivartalanítani? Ők segítenek ebben!

Magyarországon sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelős gazda van, ez is oka, hogy a kóborrá váló állatok száma nem csökken. A felelőtlen állapotoknak, a gazdátlan kutya, cica egyedszámának csökkentésére ivartalanítással van esély.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület 2024. év 2. felében 300 állat ivartalanítását támogatja

Ennek köszönhetően több ezer potenciálisan túlszaporított állattal lesz kevesebb. A cél a felesleges szaporulatok számának csökkentése. A támogatásra jelenleg LEHET jelentkezni, a támogatási keret NYITVA! A támogatásra jelenleg LEHET jelentkezni, a támogatási keret NYITVA!

Jelentkezzen kiskedvence ivartalanítási költségeinek támogatására!

Kik kérhetik az állatorvosi költség egy részének támogatását?

– fontos, hogy csak szabadban / udvarban tartott állatok ivartalanítását támogatja a program,
(minden kiskedvenc ivartalanítása fontos, de az állatvédelmi célú program a szabadban tartott állatok ivartalanítását támogatja)

– alacsony jövedelemmel rendelkezők, nyugdíjasok a potenciálisan támogatottak köre, de bárki jelentkezhet, aki segítség révén könnyebben tudja finanszírozni az állatvédelmi beavatkozást,

– a költségek 50%-át támogatja az állatvédő egyesület, ami maximum 35.000 Ft lehet (ebbe nem csak egy, hanem több állat – kutya – cica ivartalanítási költsége belevehető).

Mi a cél?! Hogy kevesebb felesleges házi kedvenc szaporulat szülessen, és kevesebb kóbor állat képződjön.

A program menete:

1. az érdeklődő határidőn belül telefonon jelentkezik a programra,
2. a résztvevő jelentkezés után 1-2 héten belül postán megkapja a jelentkezési lapot,
3. a résztvevő határidőn belül, saját költségén elvégezteti az állata / állatai ivartalanítását, arról a jelentkezési lapon leírtak szerint számlát kér,
4. a résztvevő határidőn belül levélben visszaküldi az olvashatóan kitöltött jelentkezési lapot (és a kifizetett számlát) az állatvédőknek,
5. az állatvédők a levél megérkezése után (1-2 héten belül) visszaküldik a jelentkezési lapon leírtak szerint az állatvédelmi támogatást a résztvevő részére.

(a program fél éves ciklusokban működik)

Fontos:

a program országos, így a házi kedvencek ivartalanítását mindenki maga, saját költségen – saját állatorvosánál – kell elvégeztesse, az egyesület a jelentkezési dokumentumban leírt módon ezután téríti meg az elfogadott jelentkezők költségeinek 50%-át (ami maximum 35.000 Ft lehet).

Jelentkezni 2024. szeptember 12-től (támogatási keret kimerüléséig, de legkésőbb 2024. október 14-ig) a +36209298181 telefonszámon (munkanapokon 9-11 óra között) név, pontos postai cím, email megadásával lehet. Az állatvédelmi támogatásban résztvevők az adatfelvétel után postai levélben minden információt megkapnak. A hivatalos tájékoztató weblap a www.állatvédő.hu oldal.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Egyre tudatosabbak a magyar gazdik az ivartalanítással kapcsolatban

Eszti_mav

El szerették volna altatni a bénultnak vélt kiskutyájukat, az állatorvos más döntést hozott

Marci

Megmentették a mezőgazdasági gép áldozatává esett őzikét

Marci