Image default

Az utolsó pillanatban mentették meg az állatvédők a csontsovány őz sutát!

Az utolsó pillanatban mentették meg az állatvédők a csontsovány őz sutát! Annyira gyenge volt szegényke, hogy képtelen volt lábra állni. Most már szerencsére biztonságban van! 

Horányban találták ezt a csontsovány őz sutát – tájékoztatott Facebook oldalán a Szentendrei Kisállatkert és Természetvédelmi mentőközpont.

Mint hangsúlyozták, annyira gyenge volt szegényke, hogy képtelen volt lábra állni. A megtalálók a Sólyom Vadmentő Egyesületet értesítették ők pedig átszállították a Szentendrei Kisállatkert és Természetvédelmi mentőközpontba állatorvosi ellátásra.

Néztek vércukorszintet neki, ami nagyon alacsony értéket mutatott. Kapott antibiotikumot, infúziót valamit bélsár mintát is vettek amit elküldtek laborba kivizsgálásra.

A legyengült őzet elborították az élősködők, gerince, bordái kilátszódnak stb … nem részletezném a képen úgyis látni. A suta nem maradt nálunk a további gondozását Krisztiánék folytatják (természetesen ha gond van állunk rendelkezésükre!)” – tették hozzá posztjuk zárásaként.

(Forrás: Szentendrei Kisállatkert és Természetvédelmi mentőközpont)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Népes őz- és túzokcsapatok bandáznak a Körösöknél

Erik

Biztonságos otthont kapnak majd felnevelésük után a Szentendre mellett mentett apró pelék!

Erik

Az őzmama útjába egy kerítés sem állhat, ha a kicsinyeiről van szó

Marci