Image default

Mór teknős bébi bumm a Debreceni Állatkertben!

Mór teknős bébi bumm a Debreceni Állatkertben! A természetes élőhelyük folyamatos csökkenése miatt fajuk szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján, ahol sebezhetőként van nyilvántartva, így megőrzésük kiemelten fontos feladat.

Mór teknős bébi bumm a Zoo Debrecenben! – osztotta meg örömmel az állatkert közösségi oldalán. 

Mint megjegyezték, három apró mór teknős bébi látta meg a napvilágot szüleik kifutójában, természetes körülmények között! Az első kicsi szeptember 12-én, a másik két testvér pedig szeptember 19-én bújt ki a tojásból. Ez az első alkalom, hogy sikeresen kikelt három utód a mór teknősöknél, így különösen nagy az örömük!

Mint hangsúlyozták, a kicsik kikelésére általában 60-100 napot kell várni, és az idei nyári hőség kifejezetten kapóra jött és kedvezően hatott a kelés sikerességére. A három életerős kis teknős természetes körülmények között kelt ki szüleik kifutójában. Ezután a Pálmaház kulisszái mögött kialakított teknősoviba költöztek, ahol szeretettel gondoskodnak róluk.

Jelenleg boldogan falatoznak fűféléket, pitypangot, lóherét és vörösherét fogyasztanak, vitaminokkal kiegészítve, de az abszolút kedvencük a hibiszkusz virág! – tették hozzá.

Ezek az apróságok nemcsak bájosak, hanem különleges figyelmet is érdemelnek, hiszen a mór teknősök (Testudo graeca) a CITES egyezmény hatálya alá tartoznak, tartásuk pedig szigorú engedélyhez kötött. A természetes élőhelyük folyamatos csökkenése miatt fajuk szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján, ahol sebezhetőként van nyilvántartva, így megőrzésük kiemelten fontos.

(Forrás: Debrecen Zoo)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Meglehetősen szúrós, de tündéri jövevénnyel bővült a debreceni sül csapat!

Erik

Írtó cuki lámacsikó született Debrecenben!

Erik

Te is segíthesz a nemrég született tündéri lámacsikó nevének kiválasztásában!

Erik