Image default

Diego, a debreceni kapibara rátalált a szerelemre!

Diego, a debreceni kapibara rátalált a szerelemre! Az aranyos szőrgombolyaghoz Lettországból érkezett Mika, a kapibara nőstény. 

Diego, a kapibaránk, igazi boldogságra talált, mióta megérkezett hozzá Mika, a kecses kapibara nőstény, aki nemrég csatlakozott hozzánk a messzi Lettországból, a Rigazoo-ból – osztotta meg az örömteli hírt a Zoo Debrecen közösségi oldalán. 

Mint megjegyzik, azóta Diegót mintha kicserélték volna – minden pillanatot együtt töltenek, romantikus sétákon fedezik fel együtt otthonukat, és természetesen együtt falatoznak a kedvenc csemegéikből.

Az állatkert reméli, hogy a közeljövőben a családalapítás is napirendre kerül, és még több kapibara születik majd náluk szerelmük gyümölcseként.

A kapibara a legnagyobb rágcsáló

A Dél-Amerika nagy részének folyói, tavai és mocsarai környékén őshonos kapibara. A más néven vízidisznó (Hydrochoerus hydrochaeris) a legnagyobb termetű ma élő rágcsálófaj, amelynek kifejlett egyedei akár 50-60 kilogrammot is nyomhatnak.

A kapibara, a legnagyobb élő rágcsáló, valóban egy különleges és szerethető állat. Az őszinte és vicces viselkedése, valamint társaságkedvelő természete miatt egyre népszerűbbek mint házi kedvencek és állatkerti látványosságok.

A kapibarák természetüknél fogva csoportban élnek, és szoros közösséget alkotnak. Ez a társasági szellem azt jelenti, hogy rendkívül barátságosak és szeretetteljesek egymás iránt, valamint az emberekkel is. Az emberek általában könnyen megközelíthetik őket, és hamar megszerethetik ezeket a szelíd lényeket.

A kapibarák játékosak és vidámak, és imádnak pancsolni a vízben. Az állatkertekben általában nagy medencékben élnek, ahol élvezhetik a fürdőzést és a pancsolást. Ez a szokásos tevékenységük sok nevetésre és mosolyra ad okot a látogatóknak, akik élvezettel figyelik őket.

Az aranyos megjelenésük és finom érzékeik miatt a kapibarák gyakran családbarát látványosságok az állatkertekben. A látogatók gyakran csodálkoznak az állatok békés együttélése felett, ahogyan egymás mellett pihennek és egymást gondosan tisztogatják.

A kapibarák együttműködő és figyelmes lények, amelyek remekül alkalmazkodnak az emberekkel való interakcióhoz. Ezen különleges tulajdonságaik miatt több helyen is terápiás célokra használják őket. Terápiás állatokként a kapibarak segítenek a stressz kezelésében és a boldogság fokozásában, mivel a jelenlétük kellemes és megnyugtató hatással van az emberekre.

A kapibarák vicces, szerethető és csodálatos lények, akik megérdemlik a figyelmet és a szeretetet. A csoportban élő, vidám természetük és az emberekkel való barátságos kapcsolatuk teszi őket egyedivé és különlegessé az állatvilágban. Ha valaki valaha is találkozik egy kapibarával, biztos lehet benne, hogy nevetésre és boldogságra számíthat, amelynek emlékét soha nem felejti el.

(Forrás: Debrecen Zoo, Gyöngyösi Állatkert Facebook)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Ifjú kapibara fiú érkezett a Veszprémi Állatkertbe

Erik

Tündéri kapibara család érkezett a Gyöngyösi Állatkertbe

Erik

Lujza lett a cuki debreceni lámalány neve!

Erik