Image default

Ilyen hálásan néz hősére a hurrikán elől mentett kutya

A természeti katasztrófák gyakran tragédiákat hoznak magukkal, de ezekben a nehéz időkben is vannak olyan pillanatok, amelyek reménnyel töltik el az ember. Ilyen emlékezetes momentum annak a floridai kutyusnak is a hálás tekintete, amellyel megmentőjére nézett a Milton hurrikán után.

Ahogyan arról az elmúlt napokban a Magyar Állatvédelem rendszeresen beszámolt, a pusztító Milton hurrikán Floridát sem kímélte. Tampa mellett hatalmas területeket borított el vízzel Hillsborough megyében is. Az emberek és állatok egyaránt életveszélyes helyzetekbe kerültek, és a Hillsborough County Fire Rescue (HCFR) csapata minden erejével azon dolgozott, hogy kimenekítse a víz fogságában rekedt lakosokat.

Ebben a megmentő munkában azonban nemcsak az emberek, hanem a háziállatok is figyelmet kaptak, akik közül egy kiskutya különleges módon fejezte ki háláját megmentője felé.

A hurrikán közepette Dusty Mascaro kapitány és csapata több mint száz állatot mentett ki az elárasztott utcákból, biztonságos menedéket nyújtva számukra. Az egyik mentés során Dusty kapitányt az egyik kölyökkutyával fotózták le, ahogy éppen kihozza a derékig érő vízból.

A fotón azonban nemcsak egy mentés pillanatát látjuk, hanem valami mélyebb, megható dolgot is: a kutya hálás tekintetét, amellyel hősére nézett.

A Hillsborough County Fire Rescue a Facebookon osztotta meg ezt a szívmelengető képet, amelyen a kis kutya szemei minden szónál többet mondanak.

A hozzászólók nem tudták nem észrevenni azt a szeretetet és hálát, amit az állat sugárzott.

“Ez a kép többet ér ezer szónál” –

írta egy kommentelő, míg egy másik megjegyezte:

“A szeretet és a hála az arcán felbecsülhetetlen.”

Magyar Állatvédelem, forrás: Bored Panda

KAPCSOLÓDÓ

5 csodaszép kutyus, akik a felelőtlen örökbefogadók miatt visszakerültek a menhelyre

Viki

Kutya futamította meg a nőt hátba rúgó és ütlegelő férfit

magyarallatvedo

A Mályi Madármentők gondoskodásának köszönhetően meggyógyult Picuri, az apró mókus

Erik