Image default

Legyengült, földön fekvő gyöngybaglyot vett gondozásába a Tollas Barát Madármentés

Legyengült, földön fekvő gyöngybaglyot vett gondozásába a Tollas Barát Madármentés. Nincs jó állapotban a csodálatos madárka, nagyon kell szorítani érte! 

Ezt a csodaszép gyöngybaglyot Inárcson találták nagyon gyenge állapotban a földön. Elhozták hozzánk, mi pedig próbálunk segíteni rajta, de a helyzete nem túl rózsás – jegyezte meg közösségi posztjában a Tollas Barát Madármentés.

Mint írták, megetették, el is fogadta az ennivalót, sőt szinte falta. Az Exo-Pet Állatgyógyászati Centrum-ban Schütz doktornő megkezdte a kezelését, vért vettek tőle és küzdenek érte.

Kérlek drukkoljatok gyönyörűséges barátunknak, nagyon jó lenne, ha ez most sikerülhetne….

– tették hozzá.

Nagyon kell szorítani, hogy életben maradjon a fészekből kiesett apró gyöngybagoly is!

Pár napja írtuk meg, hogy nagyon rossz állapotban került a Mályi Madármentők gondoskodásába a kis madár, akik mindent elkövetnek, hogy életben maradjon.

Ma mentettünk két kis gyöngybagoly fiókát – kezdte néhány napja Facebook bejegyzését a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue.

Mint megjegyezték, egy csarnokban volt a fészek, több napja kieshettek a fészekből, de csak ma találták meg őket. Teljesen kihűlt mindkét fióka, az egyikük nem sokkal a szállítás után elpusztult. A másik fiókát aznap estére tudták visszamelegíteni, kapott folyadékpótlást és csak ezután tudták megetetni.

Hozzátették, hogy ennyire rossz állapotban lévő fiókát nem szabad azonnal etetni, először vissza kell melegíteni, közben folyadékpótlás, glükóz, vitaminok és csak utána ehet bármit is. Most kisebb adagokban kap élelmet és folyadékot.

Lehet neki szurkolni mert ő sincs túl jó állapotban.

–jegyezték meg.

(Forrás: Tollas Barát Madármentők, Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Nemzeti park, civil szervezet és a polgármester összefogásával találtak új családot a kis gyöngybagolynak!

Erik

Elárvult, apró gyöngybaglyokat mentett meg a Sóstó Vadvédelmi Központ

Erik

Gyöngybagoly tartott rettegésben egy alföldi baromfitelepet

magyarallatvedo