Image default

A biztos haláltól mentette meg a kimerült szarvast a bátor szörfös

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

A biztos haláltól mentette meg a kimerült szarvast a bátor szörfös! Az állat sok tengervizet nyelt, és lassan már kezdett elmerülni a habok között. 

Az óceánból, egy lassan elmerülő szikláról kellett kimenteni egy szarvast a New Jersey-i Balmarnál – írja a New Jersey 12.

Thomas Buckley vízimentő és szörfös helyi idő szerint vasárnap reggel segített a bajba jutott állatnak, amely egy viharban, a hullámzás miatt került veszélybe.

A történetről utóbb a helyi sajtó is beszámolt – írja a 24.hu. Kedd reggelre Buckley gratuláló SMS-ekre ébredt, valóságos hírességgé vált.

Elmondása alapján nem is tervezett szörfözni aznapra, 6:30-as kelésekor mégis úgy érezte, hogy deszkára kell állnia. Amikor kiért a strandra, kiáltásra lett figyelmes, az óceánban, egy sziklacsoporton pedig megpillantotta a küszködő bikát, amelyről videó is készült.

A férfi szerint a példányt a kikötőről moshatta le a víz.

Miután észrevette, hogy a szarvas vizet nyel el, azt az orrából fújja ki, és lassan elmerül, úgy döntött, hogy közbe kell avatkoznia.

Chris Keane vízimentő szerint egyáltalán nem lepődtek meg, hogy társuk segített, hiszen mindig ő az első a csapatban. Buckley 18 éves kora óta szörfözik, nyáron pedig vízimentőként dolgozik Belmarban. Jól ismeri a vizet, ám sosem gondolta volna, hogy egyszer egy szarvast kell megmentenie – írták.

Ausztráliában pitonnal szörfözött egy férfi – megbüntették

Megbüntették a hatóságok a népszerű hullámlovast, aki a kígyójával a nyakában szörfözött. A férfi 2300 ausztrál dolláros csekket kapott, ami körülbelül ötszázezer forintnak megfelelő összeg. Az ausztrál szörfös, Higor Fiuza nagy népszerűségre tett szert azzal, hogy pitonjávalShivával szörfözött Ausztráliában, a hatóságoknak azonban nem tetszett az extrém magánakció – írta a Csupasport.

Drága mulatság a szörfözés, főleg, ha valaki szokatlan módon a kedvenc hüllőjével kezdi el a hullámlovaglást.

A fő problémát nem az jelentette, hogy a kedvencével sportolt.

„A PITON TARTÁSÁHOZ AUSZTRÁLIÁBAN IS KÜLÖN ENGEDÉLYRE VAN SZÜKSÉG, ÉS BÁR VAN NEKI, ÁM AHHOZ MÁR KÜLÖN IRATOKRA LETT VOLNA SZÜKSÉGE, HOGY ELVIGYE ŐT AZ OTTHONÁBÓL.”

Mindenesetre az ausztrál szörfös nyilván tisztában volt ezzel, és nem gondolhatta azt, hogy észrevétlen tud maradni, elvégre a világ egyetlen partján sem megszokott látvány, hogy valaki egy kígyóval a nyakán szörfözött. Először egyébként az Instagramon kezdett egyre népszerűbbé válni, és csak ezek után hívta csak fel magára a hatóságok figyelmét.

Kérdés, hogy ez mennyire tett jót a hüllőnek

A felvételek alapján egyébként kétségkívül látványos és figyelemfelkeltő amit csinál, az viszont más kérdés, hogy ez mennyire tesz jót az állatnak, és milyen érzéseket vált ki az ott fürdőző, sportoló emberekből.

Fiuza állítása szerint egyébként jól ismeri Shivát, és már többször is szörfözött vele. Szerinte a pitonja egyszer sem érezte magát kellemetlenül a sportolás közben. Biztos, ami biztos, az Instagram-fiókját azóta privátra állította, vagyis már csak az ismerősei láthatják, mit tesz közzé az oldalon. A szőnyegmintás piton egyébként meglehetősen gyakori Ausztráliában, és a tartása sem bonyolult, így kimondottan kedvelt faj a hüllőtartók körében – írták.

(Forrás: 24.hu)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Vízirendőrök mentettek Szarvast a Dunából

magyarallatvedo

Kilőheti a szarvasokat a brit farmer, hogy oroszlánjait etethesse

Erik

Lenyűgöző videó a sárban dagonyázó gemenci szarvasbikákról

Erik