Image default

A falánkság ára: beszorult a madáretetőbe a duci mogyorós pele

Különös látogatóra bukkant a kertjében a Wight-szigeten élő Cheryl Hewins, aki egy jól megtermett mogyorós pelét fedezett fel a madáretetőbe szorulva.

A kis állat két és fél órát töltött el a műanyag hengerben, miután belakmározott kölesből és napraforgómagból, és rádöbbent, hogy kimászni már nem tud – írja a Daily Mail.

“Meglepetten vettem észre, hogy egy duci pele ül a madáretetőmben, de örültem, hogy jóllakott!” – számolt be róla a 72 éves asszony, aki a felfedezést követően a Hampshire-i Pele Csoporthoz fordult.

“Cherly kissé pánikolt, amikor rátalált” – mesélte Catherine Holder, aki Facebookon át segédkezett a pele megszabadításában.

“Örülök, hogy valóban egy pelével volt dolga, mert akik felkeresnek bennünket, sokszor más állatokkal tévesztik össze őket. Ezzel együtt nevetnem kellett. Imádnivaló volt ez a duci pele, ahogy ott üldögélt!”

A pelék egyébként ritkán szöknek be a kertekbe, akkor is inkább éjszaka. Ezért nem túl gyakori, hogy egyhelyben ülve találkozzunk velük – tette hozzá a szakértő, akinek tanácsára Cheryl haladéktalanul szabadon engedte a betolakodót.

szeretlekmagyarorszag.hu

KAPCSOLÓDÓ

Apró, bajba jutott peléket gondoznak a vadmentők

Marci

Nagyon jól érzi magát ideiglenes családjánál Cukor, a megmentett pele – VIDEÓ

Marci

Apró mogyorós pelét mentettek Nógrád megyében

Marci