Image default

A legfontosabb kérdések, ha kutyára vágyunk

Egy kutyát befogadni az életünkbe és az otthonunkba mindig felelősségteljes döntést igényel. Mielőtt belevágnánk, érdemes átgondolni, hogy pontosan mire is vállalkozunk, illetve hogy mi mindennel járhat az új kedvenc érkezése – írja a hazipatika.com.

Az egyik első kérdés, hogy leszünk-e otthon eleget ahhoz, hogy gondoskodni tudjunk egy állatról. Aki sokat utazik, illetve szinte csak aludni jár haza, annak nem biztos, hogy jó ötlet a kutyatartás, hiszen az állatot sétáltatni, rendszeresen etetni kell, és a szocializációjához is fontos a gazdival eltöltött minőségi idő. Érdemes meggyőződni arról is, hogy a családban nincs-e valakinek állatszőr-allergiája, hogy ne akkor derüljön fény a problémára, amikor az új jövevény már megérkezett.

Gondoljunk arra is, hogy a kutya nem marad mindig kicsi, tehát ha a legfőbb okunk, amiért szeretnénk őt, hogy cuki, akkor inkább ne is vágjunk bele. A nagy kutyák több helyet foglalnak, többet esznek, többet kell velük játszani, sétálni, többet kell takarítani utánuk, valamint nagyobb károkat is tudnak okozni a lakás berendezésében. Ha erre nem vagyunk felkészülve, akkor nincs helye kutyusnak az otthonunkban.

A felelős állattartás anyagi vonzatát is vegyük figyelembe. A táp, a játékok, az oltások, az orvosi vizsgálatok, a póráz, a kutyaház vagy kosár, a szőrápolók mind-mind pénzbe kerülnek, és ez még nem minden. Nem állítjuk, hogy egy kutya anyagi romlásba dönti a családot, de mindenképpen pluszköltséggel fog járni. Kár eshet a kedvenc bútorainkban, a kedvenc könyveinkben, cipőinkben, és igen, egy kutya a házban, lakásban általában több takarítást is jelent.

És talán az egyik legfontosabb: kutyát tartani – szerencsés esetben – akár 15-20 éven át tartó felelősséget jelent, mi több, egy új családtagot. Gondoljuk át, hogy fel vagyunk-e készülve egy ilyen jellegű elköteleződésre, és hogy a jelenlegi élethelyzetünk, lakóhelyünk, anyagi helyzetünk alkalmassá tesz-e minket arra, hogy befogadjunk egy négylábút, aki élete végéig a mi gondoskodásunkra lesz szorulva!

hazipatika.com nyomán magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Nyúlvásárlás helyett fogadj örökbe jelképesen!

magyarallatvedo

Állatvédőkkel telik meg hétvégén a Népliget

Marci

Feketén-fehéren arról, hogyan jelentkezz, ha örökbe akarsz fogadni egy kutyát

Viki