Image default

A tejfakasztó buli végén szórakozásból libákra lövöldöztek

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség állatkínzás és garázdaság miatt vádat emelt egy testvérpárral szemben. Erősen ittas állapotban éjszaka, a nyílt utcán a közeli udvarból kiszökött libákra lövöldöztek, egy állatot megöltek, kettőt megsebesítettek.

Ezzel lőtték a libákat

A vádirat szerint a kunszentmiklósi testvérpár 2022. december 30-án, este, egyikük gyermekének születését ünnepelte, amelynek során mindketten erősen leittasodtak. Az éjszaka folyamán a vádlottak szórakozásból

a nyílt utcán 2-3 méter távolságból airsoft fegyverekkel egy közeli portáról kiszökött libákra lövöldöztek.

Amikor a szomszéd rájuk szólt, hogy miért nem inkább egymást lövik, azt válaszolták, hogy már próbálták azt is, de az fájt. Hozzátették továbbá, hogy egyébként is ki fogják fizetni a libák tulajdonosának a kárt.

Ezek a libák menekültek meg.

Mintegy fél óra elteltével a férfiak folytatták a szárnyasokra lövöldözést, amivel csak a szomszéd újbóli figyelmeztetését követően hagytak fel.

A vádlottak „éjszakai szórakozásának” eredményeként egy liba elpusztult, kettő megsérült.

Az elkövetők apja a későbbiekben megtérítette a gazdának okozott kárt. A fivérek kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat illetve megbotránkozást keltsen.

Az ügyészség a testvérpárt állatkínzás és garázdaság vétségével vádolja és ezért velük szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyükben a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

A képeken a lövöldözés helyszíne, eszköze és a lövöldözés ellenére épen maradt libák láthatók.

Magyar Állatvédelem