Image default

A zsiráf és gondozója közötti szeretetet a halál sem tudta legyőzni

Az állatok és az emberek közötti kötelékek különösen meghatóak és tanulságosak, különösen az állatkertekben. Ilyen a szkopjei állatkert gondozójának és zsiráfjának története is.

A világ tele van olyan történetekkel, amelyek rámutatnak a szeretet erejére, függetlenül attól, hogy kettő vagy négy lábon járunk. A legkülönlegesebb kapcsolatok pedig gyakran azok között jönnek létre, akik nem beszélik ugyanazt a nyelvet, de mégis megértik egymást a szívük mélyéről.

2023. november 26-án a szkopjei állatkert egyik gondozója, Riste Trajkovszkij elhunyt, hatalmas űrt hagyva maga után. Tragikus módon néhány órával Riste halála után az állatkert utolsó zsiráfja, a tízéves Floppy is életét vesztette, akiről Riste gondoskodott az elmúlt tíz évben.

Az állatkert személyzete minden tőlük telhetőt megtett annak érdekében, hogy megmentse Floppy életét, de sajnos hiába.

Gokit, Riste Trajkovszki fotósa és közel barátja szerint az állatgondozó több időt töltött a zsiráffal, mint az emberekkel. Emiatt

olyan kötelék alakult ki közte és a zsiráfok között, amelyet kevés ember tapasztal meg az életében.

Bár Riste és Floppy nincsenek már közöttünk, az ő örökségük és emlékük továbbra is él az állatkertben. Az állatkert személyzete elkötelezett abban, hogy továbbvigyék Riste munkáját. Riste és Floppy emléke pedig örökre a szívünkben marad, mint egy emlékeztető arra, hogy a szeretet határtalan, és az ember és az állat közötti kapcsolat rendkívüli mély is tud lenni.

Magyar Állatvédelem, forrás és fotók: Bored Panda

KAPCSOLÓDÓ

Szülinapos takinok a Fővárosi Állat és Növénykertben

magyarallatvedo

Tagad a Caselly család – Ki fűrészelte le az elefántok agyarait? – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Önfeledten pancsol családjával Samu, a kiselefánt – VIDEÓ

Marci