Image default

Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre

Negyedik alkalommal hirdette meg az állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatát az Állatorvostudományi Egyetem és az Állatvédelem gyerekeknek Facebook-oldal, amelyre az idén csaknem ötszáz oktatási intézmény nevezése érkezett.

Az április 30-i határidőig összesen 490 érvényes pályázat érkezett. Közülük 30 bölcsőde, 300 óvoda, 126 általános iskola, 16 gyógypedagógiai intézmény, 15 középiskola és 3 gyermekotthon. A pályázatra olyan oktatási és gyermekvédelmi intézmények jelentkezését várták, amelyek kiemelkedően sokat tesznek az állatvédelemért, és törekednek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe, változatos és kreatív programok segítségével – áll a szervezők keddi közleményében.

A beérkezett munkákat egy állatvédelmi és pedagógus szakemberekből álló zsűri bírálja el. A nyertesek a díjakat és az okleveleket az Állatorvostudományi Egyetemen, június 18. és 19. között szervezett ünnepségen vehetik majd át.

Minden kategóriában három helyezettet díjaznak.

Így összesen 18 nyertes intézményt hirdetnek majd ki a júniusi díjátadón. Az eseményen az Állatbarát Nagykövet címeket is átadják. Ezzel azoknak a oktatóknak a munkáját ismerik el, akik kiemelten sokat tesznek az állatvédelem-pedagógiáért.

Az oklevelek, tárgyi ajándékok és élménymeglepetések mellett az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja idén is tart egy állatvédelmi képzést valamennyi állatbarát oktatási intézmény számára, az összegyűjtött jó gyakorlatok alapján.

Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője szerint az állatvédelmi oktatás kulcsfontosságú eleme a környezettudatos nevelésnek.

“Az állatvédelem kiemelten fontos téma, amely mélyrehatóan befolyásolja mind társadalmi, mind ökológiai rendszereink fenntarthatóságát.” – teszi hozzá

Emiatt az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja és az Állatvédelem gyerekeknek szerkesztőbizottsága elindította köznevelési programját. Ennek célja, hogy

már fiatal korban megalapozza az állatokkal szembeni felelősségteljes és tudatos hozzáállást.

Koska Hedvig azt hangsúlyozza, hogy az állatvédelmi tudatosság nem egy adott korszak kihívásaira adott válasz. Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának tanszéki állatorvosa szerint egy olyan alapvető érték, amelyet minél korábban kell megalapozni a jövő generációi számára.

“Az állatbarát pályázat segítségével szorgalmazzuk az állatvédelmi oktatás bevezetését már bölcsődés kortól. Hiszen a korai nevelés döntő hatással bír a gyermek későbbi értékrendjére és viselkedésére ” – áll a közleményben.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Van egy magyar ingatlaniroda, aki minden egyes eladott lakás után állatvédő szervezeteket támogat

Eszti_mav

81 állatbarát óvodával lett gazdagabb Magyarország

magyarallatvedo

Új állatvédelmi kihívás indul – Csatlakozz Te is!

Eszti_mav