Image default

Állatbarát önkéntesek idősotthont nyitottak öreg teheneknek Tatárföldön

Az öreg és már tejelésre képtelen tehenek általában a vágóhídon kötnek ki, ám Tatárföldön az állatbarátok most más alternatívát kínálnak nekik: egy nyugdíjas panziót, ahol már nem kell tejelniük – írja az nlc.hu.

Magukra hagyott, öreg teheneknek nyitottak menhelyet az oroszországi Tatárföldön. Az állatokra korábban vágóhíd várt volna – bár ebben a korban a húsuk már inas és rágós –, önkéntesek jóvoltából azonban most már békésen élvezhetik nyugdíjas éveiket – mutatta be az RTL Klub Híradója.

A kezdeményezésnek akkora a sikere, hogy a tehénpanziónak már több mint száz lakója van, köztük egyre több árván maradt fiatal jószág is, akiknek a gazdái öregedtek meg annyira, hogy már nem tudták ellátni a teheneket. Olyan családoktól is kaptak jószágokat, akiknek az anyagi helyzete nem tette lehetővé, hogy tovább tartsák a kis családi gazdaságot. Vannak, akik rendszeresen meg is látogatják a panzióban egykori kedvenceiket, sőt segédkeznek is a munkában. A takarmányt a fiatal állatok tejének értékesítéséből fedezik.

nlc.hu, RTL Klub nyomán magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

“Borzasztó volt látni a szenvedésüket” – két kutyát is megmérgeztek Fejér megyében

Marci

171 pályázat érkezett az „Év Állatvédő Óvodája 2022” és az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2022” címek elnyerésére

Marci

„Barátaink az állatok” címmel rendeztek prevenciós foglalkozást a rendőrök

Marci