Image default

Állatkínzásért Görögországban már akár 10 év börtön is kiszabható

A görög parlament csütörtökön egyhangúlag elfogadott egy új törvényt, amely a súlyos állatbántalmazást bűncselekménynek minősíti, mely akár 10 éves börtönbüntetést is vonhat maga után.

Az új rendelkezések szerint az állatokkal rosszul bánó embereknek „5000 és 15 000 euró közötti bírságot” is fizetniük kell. A minimális börtönbüntetés egy év lesz.

A bírságokat emelhetik az állatok bántalmazásának egyéb formái esetén, ilyen például a háziállatok elhagyása és az állatok jólétét veszélyeztető egyéb cselekmények.

A törvény a bántalmazást „mérgezés, akasztás, égetés, megcsonkítás” kategóriák szerint határozza meg.

A törvény benyújtó Makis Voridis mezőgazdasági miniszter azt mondta, hogy „a Parlament határozott üzenetet küldött a társadalomnak”.

“A társadalom többé már nem tudja tolerálni az ilyen cselekedeteket” – tette hozzá két közelmúltbeli esetre hivatkozva, melyek sokkolták Görögországot és kiváltották a jogi változást.

Októberben egy kutyát kínzott és csonkított meg Krétán a gazdája. Néhány nappal később pedig letartóztattak egy férfit Nikaia külvárosában, Athéntól nyugatra, aki többször megkéselt egy kutyát az utcán.

Videó a krétai kutyáról:

Greek Reporter nyomán magyarallatvedelem.hu, Címlapképen a megkínzott Nikai-i kutya

KAPCSOLÓDÓ

Légpuskával lőtte a szomszéd kutyáját – vádat emeltek ellene

magyarallatvedo

Kegyetlenség: Felgyújtottak egy kiskutyát – Nyomravezetői díj!

Viki

Vádemelés: akár el is pusztulhatott volna a 7 kutya, ha nem jön időben segítség

Marci