Image default

Egyetlen napon állatvédők százaival telik meg az Erzsébet tér

Az év egy legjobb állatvédelmi szemléletformáló eseményére vár minden érdeklődőt Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztos. Az Állatvédelmi Piknik szeptember 30-án lesz a budapesti Erzsébet téren, amely egyben az Állatvédelmi Témahét kezdőrendezvénye is lesz egyben.

A teljesen ingyenes Állatvédelmi Pikniken szeptember utolsó napján állatvédők százaival telik majd meg az Erzsébet tér.

Az eseményen izgalmas programok várják az érdeklődőket.

Átadják az Országos Polgárőr Szövetség fotópályázatának díjait, látványos bemutatóval készülnek a Nemzeti Adó-és Vámhivatal keresőkutyái, a BM katasztrófavédelem Mentőkutyás Szolgálat kutyái, valamint a Országos Polgárőr Szövetség is.

Az Állatvédelmi Piknik lehetőséget ad arra, hogy bemutatkozzon a Sukorói Vadmadárkórház, lesz állattartó öttusa közéleti személyiségek és gyerekek részvételével. Az ország legnagyobb állatasszisztált terápiájára készülnek a Varázsmancsok és nem maradhat el az Akela kutyaiskola bemutatója sem.

Az Állatvédelmi Piknik a hazai állatvédelem több szereplőjét is felvonultatja. Kitelepül az Áldozatsegítő Központ, az Állatorvostudományi Egyetem, a BM Katasztrófavédelem. Ott lesz a Fradisták Az Állatokért Egyesület, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány valamint Állatkerti Pont képviselői.

Találkozhatunk a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségével, a agyar Természettudományi Múzeum munkatársaival. Megjelenik az Állatvédelmi Piknik nevű rendezvényen a Miskolci Egyetem, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Nemzeti Park Pont is. Beszélgethetünk az Országos Polgárőr Szövetség, a Prevenciós Pont, a REX Állatotthon, a Sukorói Vadmadárkórház, az Ürömi Állatotthon, valamint a Vigyél Haza Alapítvány állatvédőivel is.

Ezt olvastad már?

Ahogyan azt a Magyar Állatvédelem is megírta, Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy az idei Állatvédelmi Témahét keretében 2023. október 2. és 15. között már a szülők és gyermekotthonok is regisztrálhatnak az eseményre. Az Állatvédelmi Témahét célja, hogy a kicsik és nagyok figyelmét felhívja az állatok védelmének fontosságára. Emellett ösztönözze a szülőket és pedagógusokat arra, hogy aktívan részt vegyenek az állatvédelmi szemléletformálásban.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Működnek a szigorítások: számos állatkínzó ül börtönben

Marci

500 millió ivartalanításra – Így indul be a várva várt országos program

magyarallatvedo

Újabb 12 millióval segítik a a kelet-magyarországi állatvédelmet

magyarallatvedo