Image default

Állatvédelmi Piknikkel indul idén a közoktatási programsorozat

Legyél Te is tudatos állatvédő, hozd el gyermekedet, osztályodat, csoportodat és tegyünk együtt egy jó ügyért!

2023. szeptember 30-án Budapesten, az Erzsébet téren 10 órától 19:30-ig állatbemutatókkal, szakmai előadásokkal, ismeretterjesztő foglalkozásokkal és játékokkal várják a gyermekeket, felnőtteket egyaránt. A programok 10 órától kezdődnek, délután 17 órától pedig DJ-k gondoskodnak a jó hangulatról. A belépés ingyenes.

Állatvédelmi Témahét

Az Állatvédelmi Témahét 2022-ben indult útjára, ahol a programnak köszönhetően közel 1200 oktatási intézményből több mint 130 ezer gyermek tanulhatott az állatok világáról és a felelős állattartásról. A nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezésre kerül az Állatvédelmi Témahét 2023. október 2 és 15. között.

A regisztrált gyermekek száma már elérte a 225.000-et.

A mai kor gyermekei formálják közös jövőnket, ezért is szeretnék elsőként az ő tudásukat kiszélesíteni, felelős állattartásra, állatvédelemre ösztönözni őket. Az állatvédő szemlélet fejlesztése a társadalom tagjaiban korosztálytól függetlenül közös érdek. Az állatokról való gondoskodás során a gyermekek kreatív megoldásokat találhatnak az állatok igényeinek kielégítésére, mely mellett olyan készségeket is fejlesztenek, mint a megfigyelés, problémamegoldás és hatékony kommunikáció.

Megrendezésre kerül az ország legnagyobb állat-asszisztált foglalkozása is

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos hangsúlyozta: a pedagógusok és civilek nélkül nem jöhetne létre az Állatvédelmi Témahét, hiszen nekik köszönhetően az óvodások, általános iskolások és középiskolások 2023 októberében két héten keresztül szemléletformálásra fognak fókuszálni.

Nagy öröm számára, hogy a tavalyi évben országszerte óriási sikere volt a programsorozatnak, így tudtak plusz egy héttel bővíteni az idei évben.

Fontos kiemelni, hogy

a ma gyermeke a jövő állattartója, ennek következtében oroszlánrészük van abban, hogy egy olyan generáció nőjön fel, ahol már az a szó, hogy állatkínzás ismeretlen.

Mint mondta, mertek nagyot álmodni, így ebben a két hétben fókuszban lesz többek között az állatokkal való helyes bánásmódra nevelés, a fenntartható állatvédelem és az állatok védelmére való odafigyelés.

„Külön öröm, hogy az idei évben már nyitóeseménnyel is készülhetünk az érdeklődők számára” – tette hozzá.

A keresőkutyás bemutatókon, állattartó öttusán át az ország legnagyobb állatasszisztált terápiájáig számos színes programmal készülnek. Az ország legnagyobb állatkertjeivel, állatvédő civil szervezetekkel is találkozhatnak a kilátogatók. A jó hangulat érdekében pedig hazai Dj-k szolgáltatják a jobbnál – jobb zenéket.

„Bízom abban, hogy minél többen részt kívánnak venni az eseményen és élményekkel, még több tudással térnek majd haza” – mondta el Ovádi.

Az esemény fő támogatói a Lounge Group és a Visual Europe Group. Fő médiapartner a TV2. Az esemény programtervéről és további információkról az alábbi linken tájékozódhatnak:
https://www.facebook.com/events/279433738197338

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Kutyákkal etette meg terhes párja holttestét a focista, most kutyákat reklámoz – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

5 kép, ami megmutatja, hogy érdemes örökbefogadni

Viki

Egy kutya imája – ezek kedvencünk utolsó gondolatai halála előtt

Marci