Image default

Átadtak egy kutyafuttatót Újpesten

“Elkészült Budapest legnagyobb kerítéssel körbehatárolt kutyafuttatója” – büszkélkedik az újpesti polgármester a legnagyobb közösségi oldalon. Bár a méretre vonatkozó állítása tényszerűen nem igaz, ugyanis a Városligeti Kutyás Élménypark több, mint 5000 nm-en terül el, de ez nem von el sokat a hírértékből.

Mint írja, a Görgey útnál alakították ki mintegy négyezer négyzetméteren az Artúr kutyafuttatót. Kerítés, három zsilipes kapu, padok, kutyaürülék tartók és szemetesek. Hamarosan pedig érkeznek a napelemes térvilágító lámpák is.

Ígéretet tesz posztjában egy földcserére is: “Ahogy még szeptember végén a felelős kutyatartókkal a helyszíni lakossági fórumon megbeszéltük elkezdtük a Semsey Parkban lévő kisebb Brutus kutyafuttató földcseréjét, mely után a megállapodásunk szerint hivatalosan is „kutyapisi mentes” övezet lesz a futókör közepén lévő zöldterület, ahol ezután tiszta füvön lehet majd piknikezni és bármilyen sporttevékenységet végezni.”


A bejegyzése végén emlékezteti az olvasókat legutóbbi hasonló beszélgetéseikre, melyeket követően fejlesztették a Megyeri úton a Betyár, az Izzó lakótelepnél az Ebkavalkád, a Szent László téren pedig a Teknős kutyafuttatót is.

Facebook – Magyar Állatvédelem