Image default

Ausztriában gyakorolták az életmentést a Kutyák Határok Nélkül csapat négylábú hősei!

Ausztriában gyakorolták az életmentést a Kutyák Határok Nélkül csapat négylábú hősei! A KHN szuperkutyusai számos életet mentettek meg tavaly, a törökországi földrengést követően!

Hétvégén zajlott a 2024 -es évi első romkutató gyakorlat Ausztriában – számolt be a tréngről közösségi oldalán a Kutyák Határok Nélkül.

Mint rövid bejegyzésükben írja a Kutyák Határok Nélkül, 15 fő, 21 kutya, nagy lelkesedés  és persze szemekélő eső várta őket a “szomszédban”. De nem hagyták magukat, pörögtek a kutyák, bújtak a segédek és főtt a kávé az új terepi kavéfőzőjükön!

6 óra folyamatos tréning után elégedetten indultunk haza, köszönjük a lehetőséget Charlotte Kranz!” – osztották meg.

Életeket mentettek Törökországban

Pontosan egy éve, 2023 február 6-án, nem sokkal hajnali 4 óra után megmozdult a föld Törökországban… -emlékeztek meg egy másik bejegyzésükben a szörnyű tragédiáról.

A földrengés számtalan halottat, sérültet, rémült, elkeseredett, zokogó embereket hagyott maga után, órákon belül elindultak a különböző nemzetiségű mentőcsapatok a világ több tájáról is, hogy segítséget nyújtsanak. A Kutyák Határok Nélkül Alapítványuk munkatársai is készenlétben álltak 8 fővel, emelt szintű romkutató vizsgás kutyáinkkal, végül öten keltek útra Hatay tartományba, 2 team hivatásos tűzoltóként a HUNOR állami mentőszervezettel, 3 team pedig a Baptista Szeretetszolgálat Huba Rescue24 csapatával. Bő egy hetet töltöttek az éjszaka – 10 fokos hidegben, a romok között dolgozva, a túlélőket keresve, eredményesen. A képek önmagukért beszélnek, ezek az élmények, tapasztalatok meghatározóak munkánkban – írták.

Az élet nem állt meg, dolgozunk tovább, s ha módunkban áll, segítünk!
A mentésben résztvevő munkatársaink:
Dr. Löcher Zsuzsanna és Scott (malinois)- Huba Rescue 24
Kröpfl Erzsébet és Solka (beauceron) – Huba Rescue 24
Sz. Kiss Ágnes és Dáma (beauceron) – Huba Rescue 24
Leczki Sarolta és Karma (malinois) – Hunor Mentőszervezet
Oláh Zsolt és Dexter (labrador retriever) – Hunor Mentőszervezet

Mi pedig hálásan köszönjük áldozatos munkájukat!

(Forrás és képek: Kutyák Határok Nélkül Facebook)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Hatalmas bajban van a Kutyák Határok Nélkül – Egy megrázó baleset után kérnek segítséget

Eszti_mav