Image default

Az áradás miatt már az állatokat kell menteni Vas vármegyében

Áradnak a folyók és a patakok Vas vármegyében. A Rába vízgyűjtő területén az elmúlt 24 órában gyorsan felépülő és lassan mozgó zivatarcellák alakultak ki. Mivel az elmúlt időszakban több árhullám is levonult a folyón, az érkező víztömeg már nem tud beszivárogni az egyébként is átnedvesedett talajba.

Az intenzív záporok, azóta sem szűnnek Vas vármegyében, ahol rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat, ezért riasztást adtak ki.

Nagy Miklós, Gasztony polgármestere tájékoztatta a Vaol.hu-t, hogy vasárnap kora este a Vörös-patak elkezdett visszafolyni. A társuló belvíz miatt a település alsó része víz alá került, így az állatokat is menteni kellett.

Fotó: Szendi Péter VAOL

Nógrád vármegyében volt szükség a legtöbb, csaknem kétszáz beavatkozásra. A legtöbb esetben kidőlt fák, lehasadt faágak adtak munkát tűzoltóinknak. A viharban több épület is károsodott, volt ahol az ablakok törtek be, máshol a tetőszerkezetet bontotta meg a heves szél. A kidőlt fák több helyen villamos- és távközlési vezetékeket szakítottak el, több épület kerítését is megrongálták. A legtöbb kárt a Bátonyterenyei járás területén okozta a vihar.

Bátonyterenyén az Abonyi úton egy melléképületre zuhant egy kidőlt fa, alászorult egy kutya, a tűzoltók láncfűrészek segítségével szabadították ki az állatot.

travelo – Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

A nap képe: helikopterrel mentették ki a kiskutyát

magyarallatvedo

Túlélte: 80 kilométerre sodort egy bikát az áradás

magyarallatvedo

Nagy a baj Gemencen, kiderült, veszélyben vannak-e az állatok az áradó Dunától

Eszti_mav