Image default

BRÉKING! Fejbe lőttek egy kutyát Füzesabonyban – sokkoló videóval – FRISSÍTVE

Brutális videó jelent meg tegnap reggel a facebookon. A poszt szerzője szerint egy füzesabonyi telephelyen lőtték fejbe a kutyát, aki csak vergődik a felvételen. A kutyát biztonságba helyezte, a rendőrség jelenleg már a helyszínen van. Figyelem, felkavaró képsorok. (Frissítések a videó alatt)

FRISSÍTÉS 11:
Kálló Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője Facebook oldalán emelte fel a szavát az állatkínzók ellen. Úgy véli, “ki bánt vagy megöl egy állatot, az ugyan olyan büntetést kellene, hogy kapjon, mintha bántana vagy megölne egy embert”.
FRISSÍTÉS 10:

A rendőrség megkeresésünkre tájékozatatott minket, hogy maradandó egészségkárosodást okozó állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást egy 65 éves füzesabonyi férfi ellen, aki a gyanú szerint október 19-én délelőtt egy telephely udvarán, feltehetőleg egy légpuskával meglőtt egy kutyát.

A lövéstől az eb bal szeme súlyosan megsérült. A férfi gyanúsítotti kihallgatásakor részben elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

A rendőrség szűkszavú tájékoztatásával szemben a magyarallatvedelem.hu két egymástól különböző forrásból is úgy értesült, hogy a lövést nem légpustkával, hanem 22-es kisgolyós puskával adták le.

FRISSÍTÉS 9:

A kutyus a Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány segítségével úton van a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumba, mostantól a Noé Állatotthon Alapítvány védence.

 

 

FRISSÍTÉS 8: 

A Szurkolók az állatokért mozgalom tagjai telefonon tettek bejelentést állatkínzás és vadgazdálkodási törvény megsértése miatt, ugyanis feltételezésük szerint az elkövető illegálisan tartott dámszarvasokat a telephelyen, ahol meglőtte a kutyát. A kiérkező rendőrök nem voltak hajlandók intézkedni, azt mondták, hogy tegyenek feljelentést a rendőrségen. A járőrök ellentmondásba keveredtek abban a tekintetben, hogy az elkövető továbbra is a rendőrségen van-e vagy sem.

FRISSÍTÉS 7:

A magyarallatvedelem.hu és a Szurkolók az állatokért mozgalom mintegy húsz tagja hétfő este megjelent Füzesabonyban. Munkatársunk az elkövető szomszédjától megtudta, hogy a férfi a telephelyen dámszarvasokat tart és – ahogy a szomszéd fogalmaz – pszichopota, hiszen már kétszer is ráfogta a fegyverét.

Az elkövető az információk szerint nem veti meg az italt, és ma délután is alkoholos befolyásoltság alatt állt, amikor meglőtte a kutyát. A férfi értesüléseink szerint egy 22-es kisgolyós puskával lőtt.

FRISSÍTÉS 6: 

Megszólaltak az esettel kapcsolatban a politikusok is. Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztos Facebook oldalán írta: “Szörnyű hogy ilyen megtörténhet! Minden erőnkkel fel kell lépni az ilyen elkövetők ellen!” Dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselő, állatvédelmi szakpolitikus szerint pedig nem csak az állatvédelemben kell a lakossági edukáció, hanem a fegyvertartásban is.

FRISSÍTÉS 5:

Információink szerint Sz. János lőtte meg a kiskutyát:

elkoveto

FRISSÍTÉS 4:

A Szurkolók az Állatokért tagjai ma este indulnak Füzesabonyba:

FRISSÍTÉS 3:

15:59: Információink szerint a kutya gazdája egy közeli faluban él, aki állítólag feloháborodott, hogy miért kellett állatorvoshoz vinni, és ki fogja ezt kifizetni.

 

FRISSÍTÉS 2:

15:30: A kiskutya jelenleg az állatorvosnál van, most készítik elő a műtétre. Információink szerint a lövedék a fején ment be és a fülén jött ki, valamint a lövést egy légpuskánál nagyobb kaliberű fegyverből adták le. Úgy tudjuk, hogy a kutya egy közeli településről kóborolt el és azért lőtték meg a füzesabonyi telephelyen, mert (sic!) “nem oda tartozott”.

FRISSÍTÉS:

14:29: Információink szerint a kutya jelenleg is állatorvosi kezelés alatt áll, az elkövetőt pedig a rendőrség előállította. Kérdéseinket elküldtük a Heves Megyei Rendőrfőkapitányságnak, akik tájékoztatást ígértek.

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

A beagle kölyök és barátja, a cica egymást ölelve figyelik a madarakat – VIDEÓ

Marci

Egy hónapot töltött az autópálya mellett a kutya, majd az őt megmentő rendőrnő örökbe fogadta

Marci

Miért billentik oldalra a fejüket a kutyák?

magyarallatvedo