Image default

Brutálisan verte szét a kutyákat egy panzió vezetője Biatorbágyon? – FRISSÍTVE

A Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány jogi képviselője egy podcastban a Biatorbágyon működő Katandog Park kutyapanzióban – napi szinten történő – állatkínzásos esetek miatt tett rendőrségi feljelentés kapcsán nyilatkozott.

Dr. Bárándy Gergely kijelentette, hogy “a tanúk elmondása szerint ebben az állatpanzióban módszeresen, indokolatlanul és durván bántalmazták a rá bízott állatokat, illetve bántalmazta a rá bízott állatokat a panziónak a vezetője. Volt tanú, aki elmondta, hogy a verés oka néha csak annyi volt, hogy levezesse a saját feszültségét.”

“Külön helyiséget tartott fent ez a vezető a bántalmazásokra, ezt egyébként szörnyszobának nevezték az alkalmazottak, ahol fojtópórázzal ájulásig fojtogatták a kutyákat. De volt olyan is, hogy csavarokkal kivert léccel verték a kutyákat.”

“Szándékosan rájuk csapkodta a boxoknak az ajtaját, napokig boxokban tartotta őket és csak a szükségleiteik elvégzésére engedte ki.” Bárándy Gergely szerint a folyamatban lévő büntetőeljárás során a panzió vezetőjét, T. Andreát már meg is gyanúsították:

“megtettük a feljelentést és az állatpanzió vezetőjét gyanúsítottként ki is hallgatta a rendőrség.”

A fotókon a füzesabonyiak két mentett kutyája látható, akik korábban hosszabb időt töltöttek a panzióban, több, általuk mentett kutyával együtt. A fotókat és a hozzájuk kapcsolódó látleleteket a szervezet a büntetőeljáráshoz csatolta.

Ezen a fotón Sasha (fehér alapon barna foltos) kutya látható, miután a füzesabonyiak szerint a panzió vezetője “egy léc darabbal, amiből szögek álltak ki, szétverte az arcát”. Tette ezt azután, hogy a fojtó pórázzal ájulásig szorította a kutyát a földre.

A másik fotón Athos (barna) kutya látható, aki szintén hasonló módon és rendszeresen volt bántalmazva.

A rendőrség megerősítette a hírt

Levélben fordultunk a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályához, akik válaszukban elmondták, hogy Budaörsi Rendőrkapitányság állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A közölt gyanúsítás 15 kutya és egy macska bántalmazásáról, maradandó egészségkárosodás okozására is alkalmas bánásmód használatáról szólt.

A nő a gyanúsítás ellen panaszt tett, tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. 

A nő a tettéért akár 3 év letöltendő börtönt is kaphatna, amennyiben a bíróság következetesen ítél.

FRISSÍTÉS: Tagad a panzió

Természetesen kerestük a Katandog Park panziót is, hogy reagáljanak fentiekre. Az érintett panzió viszont tagadja a Tuzson Andrea ellen felhozott vádakat. Válaszaikat változtatás nélkül közöljük:

-Történt-e állatkínzás, állatbántalmazás az Önök panziójában?
-Természetesen egyetlen állatbántalmazás és állatkínzás nem történt a panziónkban SOHA!

-Igaz-e amit ebben a posztban írnak, hogy büntetőeljárás van folyamatban Tuzson Andrea ellen?
-Igaz, büntetőeljárás van Tuzson Andrea ellen, de erről csak ez év augusztusában szereztünk tudomást. Tuzson Andrea ezt követően minden egyes vádra részletesen reagált, tagadva bűnösségét.

-Ha igen, mivel gyanúsítják?
-16 rendbeli állatkínzással

-A képeken szereplő kutyák hogy szerezték a sérülésiket?
-A 4 kutyáról készült képeken, az egyiknek egy darázscsípés okozta sérülés látszik, a többi 3 képen szereplő kutyákon verekedésből származó sérülések vannak.

-A képen szerplő deszka milyen célt szolgált és mitől lett véres?
-A fotó általunk ismeretlen körülmények között készült, így nem tudjuk. Természetesen nem lett vele bántalmazva egy kutya sem.

A bal oldali fotó a feljelentésből, a jobb oldali pedig a Katandog fb oldaláról származik.

-Igaz-e, hogy rendszeresen bántalmazták az állatokat?
-Nem!

-Igaz-e amit ebben a podcastban Önökről állítanak?
-Természetesen nem! Mindenkit tisztelettel kérünk, hogy legalább azt várják meg az ítélkezéssel, hogy a rendőrség feldolgozhassa Andrea és a Panzió álláspontját, a rendőrség, önkormányzat, állatorvosok által foganatosított többszöri véletlenszerű helyszíni szemle eredményét.

Tuzson Andrea, a Katandog panzió vezetője

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Ölyvek a csapdában – állatkínzás gyanújában folyik a nyomozás

Viki

Dr. Fülöp Erik: Az állatkínzóktól a közösségeket meg kell védeni

magyarallatvedo

Miskolc: széttépett varjak tetemeire bukkantak a madármentők, már a rendőrség is nyomoz

magyarallatvedo