Image default

Buda és Donna a pénzügyőr kutyusok csaptak le a csempészekre – VIDEOVAL

Két különböző esetben, két kutyus volt a pénzügyőrök segítségére – számolta be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Az egyik sofőr Záhonynál lépett be az országba, ahol a pénzügyőrök a járművet Bubával, a cigarettakereső kutyával ellenőrizték. Buba a vontató hátsó kerekeinek sárvédőjénél jelzett, ezért a NAV munkatársai a sárvédőket megvizsgálva észrevették, hogy annak műanyag borítása szélesebb a megszokottnál. A megduplázott falú sárvédők mögül csaknem 600 doboz adózatlan dohány került elő. A férfi elismerte, hogy a csempészáru az övé, azokat ő rejtette el. A megközelítőleg egymillió forintot érő cigarettát a pénzügyőrök lefoglalták, és költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tettek.

Második alkalommal két ukrán férfi Beregsuránynál akart belépni az országba. Az egyik autó sofőrje két doboz cigarettáról nyilatkozott, de kocsiját a pénzügyőrök Donnával, a szolgálati kutyával is átvizsgálták. Donna jelzésére, az autó küszöbeiben és az ülések mögött kialakított, csomagtérből nyíló rejtekhelyen csaknem egymillió forint értékű adózatlan dohányt találtak.

A másik jármű sofőrje is két doboz cigarettáról nyilatkozott, de Donna itt is jelzett. Az autó műszerfalában, keresztgerendájában és hátsó lökhárítójába több mint félmillió forint értékű Heets dohányterméket találtak. A pénzügyőrök a különböző dohánytermékeket, valamint a csempészetre átalakított autókat lefoglalták, és költségvetési csalás gyanúja miatt mindkét esetben feljelentést tettek.

magyarallatvedelem.hu, Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy korábbi akciója

KAPCSOLÓDÓ

Rani a liliputi 50 centis minitehén – VIDEÓKKAL

magyarallatvedo

Már hét fős a kecskeovi a Debreceni Állatkertben

Marci

Sikeresen kimenekített egy férfi 200 kutyát és macskát Kabulból

Marci