Image default

Csodálatos videó mutatja meg, ahogyan 9 mentett gólya visszanyeri a szabadságát Mályiban!

Csodálatos videó mutatja meg, ahogyan 9 mentett gólya visszanyeri a szabadságát Mályiban!

“Kilencen már megkezdték az eddigi életük második szakaszát. Ők már mindannyian fel lettek készítve a szabad életre. Közöttük vannak a fehérgyarmati fészekből mentett fiókák is és mindazok akik már elérték a megfelelő kort. Nehéz pillanatok ezek, de várja őket a szabadság. Vigyázzatok magatokra gyerekek, boldog hosszú életet kívánunk.” – osztotta meg a szívmelengető sorokat és videót a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue.

Így éldegélt a 31 mentett kis gólya a Mályi Madármentő Állomáson! 

Mi is rendszeresen beszámoltunk a mentett kis gólyák hétköznapjairól. Legutóbb éppen néhány napja írtunk róluk, akkor már néhány gólyafióka már a szárnyát próbálgatta és készült az önálló életre!

Mimnt írtuk, aranyos fotóval lepte meg néhány napja a madárbarátokat közösségi oldalán a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue. A közzétett fotón a szépen cseperedő mentett gólyafiókák egy része látszik, akik szemmel láthatóan hatalmasat nőttek.

Mint írták, nagy örömükre egy-két gólyafi már masszívan próbálgatja a szárnyát. Mind a 31 kis gólya tökéletesen egészséges és szépen fejlett fiókák. Nemrég még tojásként csodálták őket ma pedig már alig ismernek rájuk.

31-en lettek pár napja!

Pár napja írtuk meg, hogy a két árva tiszalúci fióka befogadásával lett teljes a csapat. Egy tiszalúci fészekből kellett két fiókát mentenie a Madármentőknek, így velük együtt, már 31 kis gólyát nevelnek!

Ők azok a kis gólyák akiket szülő pusztulás miatt kellett kiszedni a fészekből. Még elég aprócska fiókák, de belehúzunk és nyár végére erős kis gólyácskák lesznek – osztotta meg közösségi oldalán a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue.

AKI TÁMOGATNI KÍVÁNJA MUNKÁJUKAT ÉS A KIS BETEGEK GYÓGYULÁSÁT ÉS ÉLETMENTÉSÉT,

AKKOR EZT ADÓJA 1%-ÁVAL MEGTEHETI:

MÁLYI TERMÉSZETVÉDELMI EGYESÜLET
ADÓSZÁM: 18408623-1-05

Hálásan köszönjük a mentést!

(Forrás: Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Mindent megtesz a Mályi Madármentő Állomás az áramütést szenvedett kis gólyáért!

Erik

Tucatszámra készítenek fészkeket a nemzeti parkunk munkatársai, így várják a gólyák tavaszi hazatérését!

Erik

Mintegy tíz százalékkal növekedett a fehér gólyák száma Magyarországon egy 2023-ban végzett felmérés szerint.

Eszti_mav