Image default

Cuki vizslakölyök lett a fővárosi tűzoltók új kollégája – videó

Nemrég érkezett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mentőkutyás Szolgálatához legújabb kollégájuk, egy vizslakölyök. Ha befejeződik a kiképzése, Gyufa tűzvizsgáló kutya lesz, de a három hónapos eb egyelőre csak ismerkedik a falkával és a a jövőbeli feladataival, meg néha egy bőrfotelben játszik.

A budapesti tűzoltók megígérték, hogy rendszeresen jelentkeznek majd videókkal Gyufa kalandjairól, és reméljük, a felvételeken néha feltűnik majd Kabos is, az FKI Mentőkutyás Szolgálat másik drótszőrű magyar vizslája.

És hogy mi a dolga egy tűzvizsgáló kutyának? „A tűzvizsgáló kutyák a tűzesetek helyszínének átvizsgálásakor megmutatják a gyújtogatásra alkalmas anyagok jelenlétét. A kutyák kiképzésük során megismerik az öt leggyakrabban használt égésgyorsító anyag szagát, és megtanulják keresni, illetve jelezni is vezetőjük felé. Ilyen égésgyorsító anyag például a benzin, a hígító vagy a petróleum is” – nyilatkozta korábban a Blikknek Leczki Sarolta, az FKI Mentőkutyás Szolgálatának a vezetője.

Zöldmáli Atlasz, az egyéves drótszőrű magyar vizsla fekszik a fűben Szentendrén 2014. április 26-án. Pár hónap, és Gyufa is ilyen nagy kutya lesz (Fotó: MTI / Cseke Csilla)

KAPCSOLÓDÓ

Az állatvédelem a rendőrség kiemelt bűnmegelőzési feladata volt az elmúlt évben

Marci

Igen különleges feladatra képezi ki a kutyákat a rendőrség

Marci

Elveszett kutya miatt derült ki a ceglédi gyilkosság – VIDEÓVAL

magyarallatvedo