Image default

Cukin csúnya lett ez a kínai oroszlán

Egy kínai állatkertben élő fehér oroszlán egyedi frizurája miatt lett internetes sztár. A kínai Guangzhou állatkertben élő oroszlánról készült képek vírusszerűen terjedtek el, miután bekerültek a közösségi médiába, hogy az oroszlán frufrut visel – ami meglehetősen szokatlan frizura egy oroszlán számára.

Az állatkert egyik látogatója május 28-i látogatása során készítette a képeket, és eredetileg a Little Red Book (Xiaohongshu) oldalára posztolta őket. A fotókat azóta széles körben újra megosztották az interneten. Sok felhasználó kommentálta a fotókat, és azt mondták, hogy a sörényt mintha különlegesre akarták volna vágni. A fotókat posztoló szerint az állatkerti gondozók a felelősek ezért az elbaltázott sörényért.

Az állatkert a Guangdong kínai hírügynökségnek adott nyilatkozatában ezt viszont cáfolta.

Az állatkert szerint erről a frizuráról maga az oroszlán „gondoskodott”, és nem „mernék” levágni a sörényt. Továbbá azt remélik, hogy az állatkertbe látogatók „megérezhetik a különböző állatok varázsát, a szemükkel felfedezhetik a meglepetéseket és a szépséget”.

A fehér oroszlánt a Pearl River News szerint „A hang”-nak hívják, és a sörénye korábban mindig is normálisan nézett ki, és hasonlított a többi oroszlánéhoz. Egy közösségi média felhasználó a Little Red Bookon a fotókat kommentálva azt állította, hogy kevesebb mint egy héttel azelőtt járt az állatkertben, hogy a képek felkerültek volna, az oroszlán akkor még nem tűnt frufrusnak.

Egy másik azt írta:[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] „Két hónapja jártam ott, akkor nem ilyen volt a sörénye, most meg olyan bután néz ki”.[/perfectpullquote]

Egy másik Little Red Book felhasználó azt írta: [perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]”A Guangzhou Állatkert vágta ezt a frizurát? A frufru annyira csúnya, nem illik hozzá”.[/perfectpullquote]

A hírügynökségnek küldött közleményében az állatkert azt írta, hogy ezt a frizurát a terület páratartalma okozta. Továbbá elmondták, hogy mivel az oroszlánok úgy ápolják magukat, hogy nyalogatják a bundájukat, ez időről időre változásokat okozhat a sörényük kinézetében.

Nem ritka, hogy egy oroszlán sörénye idővel megváltozik. Ahogy az oroszlánok öregszenek, a sörényük sötétebbé, világosabbá, hosszabbá vagy rövidebbé válhat. Az oroszlán sörényének megjelenése általában az oroszlán állapotát jelzi – például, hogy fiatal és fitt, vagy öregszik és gyengül. Az oroszlán sörénye gyakran az arcot is szegélyezheti. Néhány közösségi média felhasználó szerint azonban a Guangzhou-i állatkert oroszlánjának sörénye tompábbnak tűnik, mint másoké, ami ismét arra utal, hogy a sörényt levághatták.

Newsweek – Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Órákig küzdöttek a partra sodródott óriás ámbráscet életéért – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

A rendőrök juttatták haza a szilveszter éjjel elkóborolt, riadt kutyust – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Medvét fotóztak Ózdon, rendszeres látogató lehet

magyarallatvedo