Image default

Egészen meglepő helyen keresett magának táplálékot egy csapatnyi daru

Tizenöt példányból álló daru csapatot figyeltek meg a Duna-Dráva Nemzeti Park területén. A látványuk nem mindennapi erre.

Tetőtől talpig sárosak lettek, de láthatóan nem bánták

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei terepi bejárásuk során vették észre, hogy Mohácstól délre egy tarlón visszamaradt vizes folton bíbicek társaságában egy tizenöt fős darucsapat táplálkozik.

“Bár vonuló csapataikat rendszeresen megfigyelhetjük és hallhatjuk jellegzetes „krúgató” hangjukat, táplálkozó egyedeik látványa nem mindennapi ezen a területen” – írja közösségi oldalán a nemzeti park. Kiemelik, a daru (Grus grus) hazánkban védett, természetvédelmi értéke 50.000 forint.

A darvak hazai megfigyeléséről

Magyarországon a darvakat főként az Alföld területén lehet megfigyelni, ahol a síkságok és a nedves rétek ideális élőhelyet biztosítanak számukra. Például a Hortobágyi Nemzeti Park híres a darvakról és más madárfajokról is, itt különféle megfigyelőponton és tanösvényen kerülhetünk testközelbe a csodálatos állatokhoz. Ezen kívül a Tisza-tó, Tata és a Fertő-tó környéke is kedvelt helye a darvaknak.

Magyar Állatvédelem, fotók: Sztellik Endre

 

KAPCSOLÓDÓ

Csodálatos látvány a Fehértónál nyaraló darvak sokadalma

Viki

Az első darvak már megérkeztek a kardoskúti Fehér-tóra – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Daruszántások nyomában – akár madarak is képesek átalakítani az ökoszisztémát

Viki