Image default

Egy debreceni gazda szabadon kószáló disznói terrorizálják a szomszédokat

Egy debreceni gazda szabadon kószáló disznói terrorizálják a szomszédokat! Annyira elfajult a helyzet, hogy a szomszédok már két eljárást is kezdeményeztek a gazda ellen! 
A Hajdú-Bihar vármegyei Debrecen-Bánkon egy gazda a szabad állattartásban hisz, így a disznókat, kutyákat, kecskéket és egyéb jószágokat kerítés nélkül tartja – írta meg az Index.
A hírportál szerint az állatok megrongálják a a szomszédok veteményesét, épületeit és kerítéseit, a túrázókat pedig megijesztik.
A helyiek félnek, ezért összefogtak a gazda ellen.

“Ez borzasztó, amit csinál itt, mióta ideköltözött. Hát olyan hangos a disznó hangja, hogy nem is emberi. Meg hogy a kutyák járnak, a gyerekek nem mernek közlekedni, én is, ha megyek a buszhoz, bottal kell járni. Ha az ember szól neki, nem tetszik neki” – mondta Kiss Józsefné helyi lakos az RTL Híradójának.

Az egyik disznóra több száz méterrel a saját „otthonától” találtak rá pár napja, akkor elszökött, hogy nyugodt körülmények között tudja világra hozni utódait. Erre egy elhagyott, romos melléképületet talált alkalmasnak. De a szomszéd telekben is milliós károkat okoztak már a napokban a gazda állatai.

Megrongálták a melléképületeket, gyakorlatilag megsemmisítették a kerítést, az összes termést, mindent megettek, feltúrták a veteményest – nyilatkozta Bajnok Zsolt a Debreceni Közterület Felügyelettől. Emellett az állatok a testi erejükkel tönkretették a melléképület berendezési tárgyait is. A helyiek ezt megelégelték, összefogtak, és az állatok tulajdonosa ellen már két eljárás is indult – számolt be róla az Index.

Az állatvédelmi törvény megsértése miatt közvetlenül is intézkedtünk, de a lakókörnyezet is aláírást gyűjtött, és most már Debrecen város jegyzője is intézkedést foganatosított az ügyben, tehát elindult egy folyamat – tette hozzá Bajnok.

A gazda megígérte, hogy kerítéssel veszi majd körbe a telkét, de ha mégsem teszi, akkor pénzbírsággal sújtják.

Viszont ha a vizsgálatok megállapítják, akkor állatkínzás is a vádak között lehet, ez pedig akár börtönt is jelenthet a gazda számára.

(Forrás: Index, Foto:Unplash)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Egyre közelebb a pestis, így kell védenék a hazai állatállományt

Eszti_mav

A mesterséges intelligencia segít megtudni, miről röfögnek a disznók

magyarallatvedo

Malaca volt a betegnek! De tényleg!

magyarallatvedo