Image default

Édesszájú medvék raboltak ki egy fánkos furgont

Édesszájú medvék raboltak ki egy fánkos furgont. A medvék kifigyelték a fánkszállítót, majd amikor úgy látták, tiszta a terep, lecsaptak a járműben lévő édességekre.

Shelly Deano, a Joint Base Elmendorf-Richardson JMM Express üzletvezetője osztotta meg, hogy a sofőr általában nyitva szokta hagyni az ajtókat, amikor megáll a bolt előtt áruszállítás céljából. Ám ezúttal egy anyamedve és egyik kíváncsi kölyke is a környéken jártak – számolt be a nem mindennapi esetről a Liner.

A két medve kifigyelte a fánkszállító furgont, majd amikor látták, hogy tiszta a terep,

bemásztak a furgonba és gondolkodás nélkül lakmározni kezdtek a fánkokból és a süteményekből.

Noha Deano dörömbölni kezdett a furgon oldalán, jelezve a medvéknek, hogy ideje távozni, az édesszájú állatok 20 perc és rengeteg sütemény elfogyasztása után sem igazán kívántak távozni.

Deano megosztotta:

Dörömböltem a furgonon, de nem mozdultak. Hallottam, ahogy feltörik a csomagokat, meg mindent. Úgy éreztem, hogy egyszerűen nem is érdekli őket.”

Miután nem sikerült a dörömböléssel elijeszteni a medvéket, a közeli katonai bázis biztonsági szolgálatát hívták segítségül, akik végül szirénákkal elijesztették őket. Kissé csalódottan kiszálltak a furgonból, majd komótosan a kisbolt és a közeli benzinkút körüli területen mászkáltak, míg végül visszamentek az erdőbe.

Disneyland-ben is kóborolt a napokban egy éhes medve

Mint beszámoltunk róla, egy medve kószált a Disney Worldben, szerencsére nem lőtték ki! A fekete medve a floridai Orlando közelében található Disney Worldben kóborolt.

A Floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság (FWC) helyi idő szerint hétfő délután közölte, hogy sikerült befogni a nőstényt. Az észlelés miatt a vidámparkban ideiglenesen több játék is leállt.

„A MEDVÉT AZ OCALA NEMZETI ERDŐBE FOGJÁK ÁTTELEPÍTENI.”

Új otthona a Disney Worldtől mintegy 130 kilométerre északra fekszik. Az FWC szerint a példány valószínűleg élelmet keresett.

A medvék ősszel aktívabbak: rengeteg táplálékot vesznek magukhoz, hogy a télre felhalmozzák a zsírtartalékaikat.

Azt, hogy a Magic Kingdom területén belül pontosan hol látták az állatot, nem tudni. A Magic Kingdom 1971-ben nyitotta meg kapuit, naponta több ezer látogatót fogad – írták.

FLORIDA A BECSLÉSEK ALAPJÁN NAGYJÁBÓL 4000 FEKETE MEDVÉNEK AD OTTHONT, AZ ÁLLAMBAN NAPJAINKBAN EGYEDÜL EZ A MEDVEFAJ ÉL.

A floridai fekete medvék szaporodási időszaka júniustól augusztusig tart, a legtöbb bocs január végén vagy február elején születik. Mivel az államban a lakosságszám és az állatok populációja is nő, az elmúlt időszakban gyakoribbá váltak a találkozások.

(Forrás: Liner)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

31. éve a labradorok állnak a népszerűségi lista élén

Marci

Kirakta az út szélén a megunt kutyáját, szívszaggató ahogy rohant az autó után – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Rehabilitációs központ épül a “problémás medvék” számára Dél-Erdélyben

Eszti_mav