Image default

Egy tonnás bikát furikázott az anyósülésen az amerikai cowboy

Egy tonnás bikát furikázott az anyósülésen az amerikai cowboy – közölte a meghökkentő esetet az NBC News. 

A kiérkező rendőrök álla is teljesen leesett, amikor egy hatalmas bikát szállító személyautót állítottak meg augusztus 30-án délelőtt a nebraskai Norfolkban.

Mint írják, egy döbbent bámészkodó jelentette a furcsa látványt szerdán délelőtt tíz óra körül, hogy valaki egy élő szarvasmarhát szállít az autójával a városban. Az Omahától mintegy 120 mérföldre északnyugatra fekvő Norfolkban a rendőrök persze azt gondolták először, hogy egy borjúról van szó. Később alig hittek a szemüknek amikor meglátták, hogy egy megtermett, felnőtt bika utazik egy átalakított autó anyósülésén.

 

A jármű és a bika tulajdonosa, Lee Meyer elmondta, hogy az 1996-os Ford Crown Victoriának nem csak a teteje van megvágva, de megerősítette az alvázat, a padlólemezt, a felfüggesztést és futóműveket is.

“Ez egy masszív autó, úgyhogy megvettem és megerősítettem az alatta lévő vázat, a felfüggesztést, a gumikat és a padlót, levágtam a tetőt, és már mehettünk is”

– nyilatkozta csütörtök este a Meyer.

Az átalakított autó egyébként korábban rendőrségi járőrkocsi volt a nebraskai Arnold településen.

Howdy Doody névre hallgató, 9 éves félig longhorn, félig watusi bika súlyát két éve mérték utoljára, akkor 998 kiló volt. Azóta biztosan túl van már az egytonnás határon – írták.

Meyer azt mondja, évekig viccelődött azzal, hogy olyan autója lesz, melyben együtt utazhat a kedvenc bikájával, végül az unokái kérlelésének engedve valósította meg a tervet. Azóta Howdy Doodyval felvonulásokon és vásárokon lépnek fel szerte az államban, és mindenütt nagy közönségkedvenc.

Végül megúszta egy figyelmeztetéssel a sofőr

A személygépkocsikat gyakran utólagosan alakítják át állatok szállítására, mondta csütörtökön az állami gépjármű-felügyelet egyik szóvivője. Az ilyen utólagos átalakítások jóváhagyása és végrehajtása a Nebraskai Állami Rendőrség hatáskörébe tartozik, mondta a DMV ügyvédje.

Meyer elárulta, hogy soha nem kapott semmilyen DMV vagy rendőrségi jóváhagyást a járműre, és hogy a szerdai igazoltatás volt az első utalás bármilyen problémára.

Szerdáig soha nem volt problémám senkivel” – mondta Meyer. “Van autóbiztosításom, jogosítványom és magánrendszámtáblám.”

Meyer egyébként megúszta figyelmeztetéssel az igazoltatást: a rendőrök felszólították, hogy vigye haza a bikát.

Egy részeg gyorshajtó helyetcserélt a kutyájával az anyósülésen, hogy elkerülje a letartóztatást

Meghökkentő jelenetnek voltak tanúi a minap a Colorado-i rendőrök: egy részeg gyorshajtó megpróbált helyet cserélni a kutyájával az anyósülésen, hogy elkerülje a letartóztatást.  A férfi azt állította, hogy „nem ő vezette” a járművet, és megpróbált elfutni a rendőr elől, amikor az alkoholfogyasztásáról kérdezték.

Nem jutott messzire. A rendőrség szerint a vezetőt 20 méteren belül letartóztatták. Tette miatt ittas vezetéssel, ellenállással és gyorshajtással vádolták meg. A bizarr esettel kapcsolatos teljes cikkünket ide kattintva tudja elolvasni.

(Forrás: NBC News)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Meghalt egy székelyföldi férfi, miután egy bika szabályosan kivégezte

Eszti_mav

Vágóhídról mentette meg a borjút, később szoros barátság alakult ki köztük

Marci

Bika tört be egy izraeli bankba, hatalmas rémültséget okozva

Erik