Image default

Elgázolt egy kiselefántot egy férfi Malajziában, majd a feldühödött csorda rárontott az autóra

Elgázolt egy kiselefántot egy férfi Malajziában, majd a feldühödött csorda rárontott az autóra! A borjú a baleset után talpra tudott állni.

Elefántok zúztak szét egy gépkocsit egy malajziai autópályán vasárnap – írja a CNN forrásaira hivatkozva a 24.hu. A helyi rendőrség közleménye szerint a fehér Perodua márkájú járművet egy 48 éves férfi vezette, akivel felesége és 23 éves fia is együtt utazott.

Fotó: Greatstock/Armand Grobler – illusztráció

A látási viszonyokat szitáló eső és köd rontotta, amikor az apa – helyi idő szerint este 7 óra 35 perckor – neki ütközött egy elefántborjúnak. A fiatal állat csordájával kelt állt az úttesten, a baleset következtében pedig a földre esett.

Az esetet látván a csorda többi tagja feldühödött és taposni kezdték az autót, majd elhagyták a helyszínt, miután az elütött példány talpra állt.

A rendőrség nyilatkozataiból nem derül ki, hogy a család a járműben tartózkodott-e, amikor az elefántok rátámadtak, de súlyos sérülésekről vagy halálesetről nem számoltak be. A gépkocsi eleje és oldalai súlyosan megrongálódtak, ajtajai behorpadtak, ablakai pedig betörtek.

A hatóságok a kiselefánt állapotáról nem adtak felvilágosítást.

Indiában egy esküvőt zavartak szét az elefántok

Feldühödött elefántok zavartak meg egy esküvőt Indiában – közöltük nemrég. A házaspárnak is menekülnie kellett a hirtelen felbukkanó állatok elől.

„A vendégek éppen leültek a lakomához, amikor meghallottuk az elefántokat” – mondta a vőlegény, Tanmoj Szinga a Times of India című helyi lapnak nyilatkozva.

Az étel szaga csalogathatta az éhes csordát a menyegzőre a Nyugat-Bengál indiai államban található Dzsovalbhanga faluban. A vendégeket azonnal hazaküldték. Szinga szerint neki és menyasszonyának motoron kellett menekülnie a vasárnapi lakodalomról.

Hatósági adatok szerint az ázsiai elefántok több mint 60 százaléka Indiában él, 2017-ben csaknem 30 ezer volt a számuk.

Indiában gyakoriak a vadon élő elefántok és emberek közötti, nem ritkán halálos kimenetelű incidensek. Természetvédők szerint ez az emberi települések terjeszkedésének számlájára írható.

Nem ritka Indiában, hogy összetűzésbe kerülnek az elefántok az emberekkel. Korábban beszámoltunk arról mi is, hogy egy szakértői csapat azt tervezi, hogy befogja azt az elefántot az indiai Keralában, amely eddig 10 embert taposott halálra, és 60 üzletet és házat zúzott szét.

A 71 állatorvosból, erdészből és terepmunkásból álló csapat azonosított egy konkrét helyet az Idukki körzetben lévő erdős dombok között, ahová Arikompan – ami nagyjából „Rizsagyart” jelent magyar fordításban, mert szereti a rizst – nap mint nap eljön, hogy a vízben hűsöljön.

A terv az volt, hogy a helyszínen rajtaütnek, és eltávolítják a területről, ahol eddig 10 embert taposott halálra, és 60 üzletet és házat zúzott szét. Mivel az elefántok élőhelyei India-szerte zsugorodnak, a Rizsagyarhoz hasonló elefántok táplálékkeresés közben egyre gyakrabban kerülnek emberi közösségek közelébe. A találkozások általában rosszul végződnek mind az elefánt, mind az ember számára.

(Forrás: CNN/24.hu, Fotó: Greatstock/Armand Grobler – illusztráció)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Elgázolt vidra életéért küzdenek a Sóstó Vadvédelmi Központban!

Erik

Akciófilmbe illő módon akarják befogni Rizsagyart, a gyilkos indiai elefántot

Erik

Elefántbébi születésére készül a budapesti állatkert – VIDEÓVAL

magyarallatvedo