Image default

Elkóborolt skorpió esett egy nőre Budapesten

Kevés ijesztőbb dolgot lehet elképzelni annál, mint amikor egy kígyó néz vissza rád a vécéből, vagy egy skorpió mászik kéretlenül a karodon. Mosolyoghatunk, hogy ilyen csak a távoli és egzotikus helyeken fordulhat elő, de néha-néha azért hazánkban is elkóborolhat egy példány.

Budapesten az utóbbi években divat lett pókok, hüllők vásárlása, pedig a mérges kígyók, pókok, skorpiók tartása még az igen szigorú szabályok betartása mellett is kockázatos hobbi.

Vasárnap délelőtt különös riasztást kapott a Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület, egy kóbor skorpió keltett nagy riadalmat.

A hazánkban nem őshonos faj a hölgy tolóajtós szúnyoghálóján pihent meg elbújva, amíg a házigazda el nem húzta a hálót. Ekkor a kis betolakodó a bejelentő kezére esett.

A pókszabásúak osztályába tartozó állatok félnek az embertől, szeretnek elbújni a sötét, szűk helyeken. Ezért is lapulhatott meg a szóban forgó példány a szúnyoghalón.

Az állatvédők szakszerűen befogták a skorpiót és biztonságba helyezték.

Várjuk a jogos tulajdonos jelentkezését, aki legalább fotókkal bizonyítani tudja, hogy ez a nem hétköznapi állatocska az övé lenne.

– áll az állatvédők közösségi oldalán megjelent beszámolóban.

Fotó: Facebook/Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület

KAPCSOLÓDÓ

Vízipisztolyokat vetnek be egyes velencei szállodák a galambok és a sirályok ellen

magyarallatvedo

Kutyáját megölték, gazdáját félholtra verték

magyarallatvedo

Kutyák támadtak az idős asszonyra, saját kutyája viszont megvédte őt

magyarallatvedo