Image default

Elköltözött Zulu, a nyíregyházi zsiráf, hogy máshol alapíthasson családot

Fajmegőrző programban vesz részt a Nyíregyházi Állatparkban született 3.5 éves zsiráfbika, ezért Csehországba költözött, hogy ott családot alapíthasson.

Mivel a nyakigláb állatok rendkívül félénkek és a mély altatás is végzetes lehet a számukra, mozgatásuk komoly előkészítést igényel, hiszen egy-egy óvatlan rúgással komoly kárt vagy akár személyi sérülést is tudnak okozni, így több hónapnyi állattréning előzte meg, hogy Zulu a nyíregyházi születésű Rothschild-zsiráf probléma mentesen besétáljon a zsiráfszállításra tervezett utánfutóba – írja a sostozoo.hu.

A park munkatársai, egy speciális több méter magas terelőeszközzel segítették irányba állítani a zsiráfház folyosóján az állatot, aki az előző napi nyugtató injekciónak és a több hónapnyi tréningnek köszönhetően szinte azonnal besétált a Dvur-Kralove-i kollégák zsiráfszállító utánfutójába.

A Nyíregyházi Állatpark évek óta sikeresen tenyészti a veszélyeztetett patásokat. Zulu, a nyolcadik Nyíregyházán született zsiráf volt, aki most az Európai Fajmegőrzési Program keretében Csehországban, a ZOO a zámek Zlín – Lešná állatkertben alapít dinasztiát.

KAPCSOLÓDÓ

Már tíz farkascsalád él Magyarországon – egyre nő az életterük

magyarallatvedo

Tarka aprósággal gazdagodott a debreceni állatkert lámacsapata

Marci

Állatok napját tart vasárnap a Fradi

magyarallatvedo