Image default

Élő streamben követhető a csodálatos japán szarvasünnep

A szarvasairól ismert, Japánban található Nara folyton éhes lakói mellett egy másik különleges eseménynek is otthont ad, méghozzá a szarvasok gyülekezőjének. A shikayose vagy szarvas hívás rendszerint egy kürt segítségével történik, melyet a szarvasok védelméért felelős alapítvány szerint hosszú ideje, 1892 óta művelnek. Régen ugyanis egy trombita megfújásával ünnepelték a Rokuen (szarvasok kertje) befejeztét, melyet a Nara Parkban élő szarvasok védelmére hoztak létre – írja a japanspecialista.hu.

A látványosságot minden alkalommal turisták és helyiek nagy tömege követi figyelemmel. Amikor megszólal a kürtön Beethoven 6. szimfóniája, közel 100 állat kezd gyülekezni, némelyik galoppozással megközelítve a zenészt. Rendszerint makkokat szórnak nekik csemege gyanánt, de a látogatók is sokszor kínálják meg őket különleges szarvas keksszel (shika senbei), hogy közben megsimogathassák őket.

Az idei eseményre december 1-től 14-ig, magyar idő szerint minden hajnal 2 órakor kerül sor a Nara Parkban, a Kasuga szentélynél, a Tobihino tisztáson. Bárhol a földön élőben követhető az esemény az alábbi linken.

Korábbi szarvashívások videói:

japanspecialista.hu nyomán magyarallatvedelem.hu; fotó: Shika Yose

KAPCSOLÓDÓ

Elképesztően aranyos fehérfejű selyemmajmok születtek Szegeden

Marci

Szívszaggató: a 10 éves menhelyi cica integetéssel próbálkozik, hogy valaki örökbe fogadja – VIDEÓ

Marci

Élőben közvetítették a megáradt folyóba került kutya mentését – VIDEÓVAL

magyarallatvedo