Image default

Eltűnt a különleges újszülött fehér bölény!

Eltűnt a különleges újszülött fehér bölény! A rendkívül ritka patás néhány napja született csak, és hatalmas érdeklődéssel fogadta a világ az érkezését!

Eltűnt a Yellowstone Nemzeti Parkban született, ritka fehér bölény – írja az AP cikkét idézve a 24.hu. Az őslakos próféciákban is szereplő különleges állat még június 4-én látott napvilágot, azóta viszont senki sem látta.

Mint megemlítik, a fehér vad születése több indián törzs hagyományai szerint is szent eseménynek számít, de a tudósok számára is kifejezetten izgalmas. A nemzeti park szerint ugyanis az ilyen színű bölény születésének egy a millióhoz az esélye, vagy talán még annál is ritkább.

Eltűnése miatt viszont most már az sem biztos, hogy életben van, ugyanis a vadon született bölényborjak közül minden ötödik elpusztul a természetben rájuk leselkedő veszélyek miatt. A park területe viszont hatalmas, így az is könnyen elképzelhető, hogy az állat egyszerűen csak távol maradt azoktól a területektől, ahol gyakran fordulnak meg látogatók – jegyezte meg a híroldal.

Korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, mekkora szenzáció a fehér bölény világra jövetele!

Mint beszámoltunk róla, harminc év után újra különleges, hófehér bölényborjú született a Yellowstone-ban. Legutóbb 1994-ben, azelőtt pedig 1933-ban jött világra ilyen egyed.

Ritka fehér bölényborjú született június 4-én az amerikai Yellowstone Parkban, a Lamar-völgyben, írja az AP News forrásaira hivatkozva a Telex.

Mint megemlítik, a bölényborjú születése azért különleges, mert a lakota indián törzsszövetség egyik ősi jóslatát teljesítette be, szerintük ez arra utal, hogy jobb idők közelegnek. A jóslat tartalmaz egy olyan színezetet is, ami szerint fokozottan ügyelnünk kell a Föld állatvilágának megóvására.

A borjú születése egyszerre áldás és figyelmeztetés. Többet kell tennünk!” – mondta a lakoták törzsfőnöke. Az indián vezető azt is megosztotta, hogy a lakoták számára egy ilyen különleges kinézetű borjú születése egyenértékű Jézus Krisztus második eljövetelével – írta a Telex.

A fehér bölény születése valóban unikális, ugyanis a feljegyzések szerint legutóbb 1994-ben, azelőtt pedig 1933-ban jött világra ilyen egyed.

(Forrás: AP/24.hu, Fotó: Fotó: Erin Braaten)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Ritka rozsomákot fényképeztek le a Yellowstone Nemzeti Parkban

Eszti_mav