Image default

Engedelmességet és a váratlan támadás elhárítását gyakorolták a szolgálati kutyák

Polgárőr kutyás szolgálati tréninget és képzést tartott az Országos Polgárőr Szövetség lovas és kutyás tagozata Sümegen november 6-án szombaton.

A tréningre Veszprém, Pest, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyéből érkeztek résztvevők.

Molnár Zoltán, a tagozat elnökhelyettese köszöntőjében elmondta, hogy a kutyás polgárőrség bölcsője Sümeg, ott zajlott az első kutyás képzés 2017-ben.

A résztvevőket Végh László, Sümeg város polgármestere és Mezei József, a Veszprém megyei Polgárőrségek Szövetsége elnöke is köszöntötte. A polgárőr szolgálatban, ennek megfelelően az engedelmességi, őrző-védő képzésen német és belga juhászok, valamint a fajtamentés keretében kuvaszok vesznek részt. Közterületi szolgálatot csak az a kutya láthat el, amelyik sikeres vizsgát tesz.
A kutyás polgárőr gyalogosan olyan helyre is eljuthat hangtalanul ezáltal észrevétlenül, ahova motorral vagy gépjárművel nehéz vagy lehetetlen volna. A kutyának ráadásul pszichikai hatása van, a jelenléte visszatartó, szükség esetén pedig megvédi a gazdáját. A kutyás polgárőrök főként az idegenforgalmilag preferált helyeken, például gyakran látogatott erdei kirandulóhelyeken és külterületeken tehetnek jó szolgálatot, az őszi betakarítások alkalmával és télen a szőlőhegyek, pincék védelménél.

A kutyás szolgálat népszerű, a tagok vállalják a rendszeres képzést, rendszeresen járnak szolgálatba. A szombati tréningen többek között az engedelmességet, a váratlan támadás elhárítását gyakorolták.

(Forrás: Ripost, Fotók: Tisler Anna)

KAPCSOLÓDÓ

Kutyái mentettek meg egy férfit, akire rátámadott egy medve

magyarallatvedo

Rendőr mentette meg az autók között szaladgáló kutyát

Marci

Helikopter zavart szét 45 ezer vadludat Tatán – VIDEÓVAL

magyarallatvedo