Image default

Ezt tedd, ha felmerül a gyanú, hogy kutyád mérget evett

A szöges virsli és a fagyállós kenyér mellett egyre elterjedtebbek a pengés kutyák elleni támadások, illetve sokan próbálkoznak a kenyérbe vagy húsba rejtett takarítószerekkel, maró anyagokkal is. Az joy.hu összegyűjtötte azt a három szabályt, amit minden gazdinak érdemes betartania, ha felmerül kisállata esetében a mérgezés gyanúja.

1. Mindig vigyél magaddal mintát abból, amit megevett az eb! Ha úgy jársz, mint én, és félúton el tudod csípni a mérgezett (vagy annak vélt) kaját, azt ne dobd ki, tedd el, és vidd be magaddal a dokihoz. Ha nem akarsz várni addig, hogy megjelennek-e tünetek, akkor akár egyből beszaladhatsz az állatorvoshoz, hogy megmutasd a mintát, amiről meg tudja nézni, van-e ok az aggodalomra.

2. Hánytasd meg a kutyádat, ha valami ismeretlen eredetűt evett, főleg akkor, ha nem tudtad eltenni a maradékát annak, amit talált. Jobb gyorsan szabadulni a gyomrában lévő méregtől, vagy káros anyagtól. A legkönnyebben sós vízzel tudod elérni, hogy beinduljon az öklendező reflexe.

3. Minél hamarabb érsz oda az orvoshoz, annál jobbak az esélyeid. Sose próbálkozz otthon gyógyítani a mérgezést, mindenképp bízd a szakemberre! Ahogy megjelenik valamilyen mérgezéses tünet (hányás, hasmenés, levertség, nyáladzás) irány a rendelő!

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Véradással mentette meg a labrador a kölyökkutyát, akinek veszélyben volt az élete

Marci

Van egy autómárka, ami eddig 18,7 milliárd forintnak megfelelő összeggel támogatta az állatvédelmet

Eszti_mav

Egy német dog lett a világ legmagasabb kutyája – VIDEÓ

Marci