Image default

Felfüggesztett fogházra ítélték állatkínzás miatt Nagykanizsán

Állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek a Nagykanizsai Járásbíróság azt a fiatal nőt, aki nem gondoskodott megfelelően kutyája ellátásáról.

A vádlott tavaly május végétől, június elejétől kerítéssel körbe nem kerített lakóházának udvarán egy nőstény kutyát tartott. Az állatot a garázs oldalához rögzített, kb. 3 méter hosszú, 1 cm szélességű kábellel kötötte ki, nem etette, folyadékkal nem látta el.

Mindezek következtében az eb lesoványodott és a kábel annyira belenőtt a nyakába, hogy 5-7 cm hosszúságban mélyre terjedő sebet okozott. A 2018 nyarán született állatra 2020. június 20-án egy névtelen bejelentést követően az állatvédők találtak rá, majd állatorvoshoz vitték.

Az állategészségügyi könyvvel, chippel nem rendelkező kutyánál az orvosi beavatkozás nélkül fennállt a veszélye a maradandó egészségkárosodásának vagy akár pusztulásának is. Az állatorvosi ellátás eredményeként az eb felgyógyult, s azóta örökbeadására is sor került.

Az ügyben szerdán tartott előkészítő ülést a Nagykanizsai Járásbíróság, ahol a vádlott beismerte bűnösségét, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így állatkínzás vétsége miatt 1 év, végrehajtásban 2 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték.

Az ítélet jogerős- tájékoztatta honlapunkat csütörtökön dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Lapunk más forrásból úgy tudja, hogy az eset egy Nagykanizsához közeli faluban történt, ahol O.M. (A nevet a Zalaegerszegi Törvényszék 8. heti nyilvános tárgyalási jegyzékéből tudjuk. A Szerk.) nem gondoskodott megfelelően kutyájáról.

delzalapress.hu, kép: illusztráció

KAPCSOLÓDÓ

Bíróság elé állhat hamarosan a szomszéd kutyáját lelövő férfi

Marci

Rengeteg az ellentmondás a tavaly elhunyt szadai elefántok ügyében

Marci

Elítélték, mert vízbe fojtott két kutyát

magyarallatvedo