Image default

Hat kiskutyát ölt meg, majd egy ládában a patakba dobta

A szlovák rendőrség ismeretlen elkövető ellen indított eljárást, aki megölt hat kiskutyát, egy ládába helyezte őket, majd Ménhárd (Vrbov) községnél lévő patakba dobta.

A szlovák tájékoztatása szerint az elkövető november elején, eddig ismeretlen módon megölt hat kölyökkutyát. A tetemeket egy nyitott, műanyag ládába helyezte, ezt pedig a patakba dobta.

A szlovák rendőrség a hír mellett egy figyelmeztetést is közzé tett: „az állategészségügyi törvény értelmében bűncselekménynek minősül minden olyan indokolatlan cselekmény, amelynek célja egy állat megsebesítése vagy megölése, valamint ha valaki bántalmazza az állatot, és az előző tizenkét hónapban hasonló bűncselekményért elítélték, vagy az előző huszonnégy hónapban hasonló bűncselekményért elítélték, vagy különösen kegyetlenül és brutálisan bántalmazza az állatot az ilyen magatartás bűncselekménynek minősül, és hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ha az elkövető a fent említett cselekményt egynél több állaton, vagy nyilvánosan, vagy a nyilvánosság számára nyitva álló helyen, vagy törvény által fokozottan védett állaton, vagy súlyosabb magatartásformában követi el.”

szlovák rendőrség Fb oldala – Magyar Állatvédelem