Image default

Hetven kutya halála után visszahívtak egy állateledelt az USA-ban

Kutyatápjai visszahívására kényszerült egy amerikai állateledelgyártó, a Midwestern Pet Foods, miután az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) tájékoztatása szerint “2021. január 11-ig több mint hetven állat elpusztult, és több mint nyolcvan megbetegedett” a gyártó Sportmix nevű termékének fogyasztásától – írja a 444.hu.

A Midwestern Pet Foods a Sportmix nevű termékének visszahívását már decemberben bejelentette, amikor még csak 28 kutya haláláról tudtak. Most, hogy további halálesetekre derült fény, a cég más márkáira is kiterjesztették a visszahívást.

A területileg illetékes missouri agrárminisztérium vizsgálatai szerint a Midwestern Pet Foods termékei nagy mennyiségben tartalmazta aflatoxinokat. Az aflatoxin-mérgezés tünetei a hányás, a lomhaság és az étvágytalanság.

“Folytatjuk gyáraink és gyártási gyakorlatunk felülvizsgálatát az FDA-val együttműködve, hogy jobban szolgálhassuk vásárlóinkat, akik belénk fektették bizalmukat” – közölte a cég, amely azt is jelezte, hogy ezidáig még sose kényszerült visszahívni semmilyen termékét.

444.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Egy jávorszarvas az őt ért sokk miatt lezuhant egy szikláról, miután kábítólövedékkel lőtték meg

Erik

Előbb örökbe fogadta a haldokló kutyát a hölgy, majd bakancslistát készített neki

Marci

Halálra fagytak az állatok egy texasi rezervátumban

magyarallatvedo