Image default

Hóban-fagyban futotta körbe a Balatont a vakvezető kutyákért Gyöngyösi Róbert

Gyöngyösi Róber segítő nélkül, nagyon nehéz körülmények között futotta körbe a Balatont 33 óra alatt. Róbert az elképesztő teljesítményével arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy még több vakvezető kiképzésére van szükség.

Múlt szombaton szép időben haladt az északi parton, egy tölcsér fagyi is belefért, de aztán éjszaka begorombult a Balaton vidéke, mínusz 3 fokra süllyedt a hőmérséklet. Szinte felfoghatatlan, mekkora erőt kellett kifejtenie ezután, mivel szembeszéllel birkózott Keszthelytől egészen Siófokig – írja a barathegyisegitokutya.hu.

A ráadás se maradt el, mert vasárnap délelőtt elkezdett esni a hó a 170. km teljesítése közben, de ez sem törte meg, és 33 óra alatt lefutotta a távot.

„A végére a bokáim bedagadtak, emiatt lassultam le, de ez benne van. Rengeteg gratulációt, dicséretet kaptam, értékelték a sportteljesítményt és azt, hogy a vakvezető kutyákért futottam. Örülök, hogy sokan mind a kettőt meglátták, ez volt a célunk az alapítvánnyal” – mondta Róbert.

A Privát Ultrabalaton nem akármilyen erőpróba. Róbert a 221 kilométert egyedül futotta le, végig saját maga gondoskodott az ételről, italról. Arra a rövid időre állt meg, amíg vásárolt.

Az alapítvány megköszönte Gyöngyösi Róbertnek, hogy segített felhívni a figyelmet arra, hogy több vakvezető kutyára van szükség. Elhivatottsága jó példát mutat és erőt ad mindenki számára!

Magyarországon több vakvezető kutyára van szükség, sokan várakoznak vakvezető kutyára az alapítványnál. A várólistákon átlagosan 40-50 fő van. Jelenleg 12 kutya áll kiképzés alatt, és ha minden a tervek szerint sikerül, akkor 30 kölyök fog megszületni ebben az évben, akikből a jövő évben vakvezető kutya válhat.

(Forrás, fotók: barathegyisegitokutya.hu)

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Felfüggesztették az eljárást a Tázlárhoz közeli erdőben szétdobált állati tetemek ügyében

Marci

Kutyával fajtalankodott a bedrogozott transznemű nő

magyarallatvedo

Tényleg el akarják altatni a macskákat Lengyelországban?

Marci