Image default

Húsz éve keresett orvvadászt tartóztattak le 70 bengáli tigris megöléséért

Húsz éve keresett, 70 bengáli tigris megölésével gyanúsított orvvadászt tartóztatott le a bangladesi rendőrség.

A rendőrfőnök közlése szerint Habib Talukder, becenevén Tiger Habib az erdő mellett élt, és mindig elmenekült, amikor a hatóságok megjelentek a területen, hogy rajtaüssenek. Egy fülesnek köszönhetően azonban most sikerült elfogni.

Talukder vadászterülete az India és Banglades területén húzódó hatalmas Sundarbans mangroveerdő volt, amely a világ legnagyobb bengálitigris-populációjának ad otthont – írja a The Guardian online kiadása. A nagymacskák szőrméjét, csontjait és húsát a feketepiac kereskedői vásárolták fel tőle és adták el többek között Kínába. Talukder eredetileg az erdő vadméheitől gyűjtött be mézet, majd idővel a ragadozók orvvadászává vált.

A bengáli tigrisek különlegesek a nagymacskák között, mivel képesek a mangroveerdők enyhén sós vizében is élni és vadászni, remek úszók. A bangladesi erdészeti minisztérium szerint a bengáli tigrisek populációja a 2004-es 440-ről 2015-ben rekordalacsony szintre, 106 egyedre csökkent. Az itt élő példányok száma 2019-re 114-re emelkedett az orvvadászat és a bűnbandák visszaszorításának köszönhetően.

MTI, Fotó: illusztráció, AFP/Marvin Recinos

KAPCSOLÓDÓ

Régi hiányosságot pótol a minisztérium a kutyákkal kapcsolatban

magyarallatvedo

Modern kori állatkínzás? 70 macskával él együtt 56 négyzetméteren ez a férfi

magyarallatvedo

Nyert az állatvédelem: a Dolce & Gabbana divatház sem használ többé állati szőrmét

Marci