Image default

Kalapáccsal állt bosszút a kutyáján, csak felfüggesztett kapott

A Fonyódi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 60 éves férfit, aki kalapáccsal törte be saját kutyája koponyacsontját.

A vádlott két kutyát, illetve nyulakat és szárnyasokat is tartott a lakóhelyén, azonban egyik kutyája 2020 júliusában több nyulat, majd néhány nappal később egy libát is elpusztított. Mialatt a férfi a kutya által elpusztított állatokat földelte el, rendkívül indulatossá vált, és a kutyát a kiásott gödörhöz húzta, majd bosszúból egy fémkalapáccsal két alkalommal fejbe ütötte. A további bántalmazással pedig csak azért hagyott fel, mert a vonyító állat hangját hallva a szomszédja értesítette a fonyódi rendőröket.

A kutya életét a szakszerű állatorvosi ellátás mentette meg. Az állatot a bántalmazást követően egy menhelyre szállították, ahol a további orvosi kezelést és megfelelő ellátást kapott.

A Fonyódi Járásbíróság a 2020. október 5-én megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően állapította meg a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését megbánó vádlott bűnösségét, ezért vele szemben hat hónap, végrehajtásában egy évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Az ítéletet az ügyészség és a védelem is tudomásul vette.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

curtis4ker (@curtis4ker) által megosztott bejegyzés,

Mint ismert, az esetet követően a helyszínre ment a Szurkolók az állatokért mozgalom a népszerű rapperrel, Curtissel és dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselővel. Ekkor derült ki, hogy a brutálisan megvert kutya mellett volt még egy eb, akit sikeresen megmentettek az állatkínzótól. Curtis azóta több alkalommal is nyíltan kiállt az állatvédők mellett, biztosítva őket támogatásáról, így feltehetően nem ez volt az első eset, hogy részt vett egy mentésben.

magyarallatvedelem.hu, címlapkép: police.hu

KAPCSOLÓDÓ

Trump nevét karcolta valaki egy lamantin hátába – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Puskával lőttek agyon egy macskát Hajdúsámsonban

magyarallatvedo

53 kutyát menekítettek ki egy borzalmas állapotú szaporítótelepről

Marci