Image default

Keresik a legjobb állatos meséket

A Fővárosi Állat- és Növénykert és a Magyar Írószövetség közös irodalmi pályázatot hirdet állatmesék megalkotására – közölte az állatkert az MTI-vel szerdán.

Meseíró pályázatot hirdet az Állatkert

A Tollak és Tappancsok című meseíró pályázatra olyan alkotásokat várnak, amelyek megfelelnek a mese műfaji követelményeinek, terjedelmük szóközök nélkül minimum 12 ezer, maximum 35 ezer leütés, foglalkoznak a mai kor gyermekeit érdeklő kérdésekkel, természetszeretetre és együttérzésre ösztönöznek, vagy történelmi eseményt dolgoznak fel, továbbá a humor eszközrendszerét is sokrétűen használják – olvasható a közleményben.

Mint írták, a díjazáson felül a zsűri által kiválasztott pályázatokat a Fővárosi Állat- és Növénykert kiadja egy gyűjteményi mesekönyv formájában.

A legjobb állatmesék pénzjutalmat érnek

A pályázat nyertese 500 ezer forintot, a második helyezett 300 ezer forintot, a harmadik helyezett pedig 150 ezer forintot vihet haza, valamint mindhárom mű megjelenik a gyűjteményes mesekönyvben. A különdíjasokat éves állatkerti bérlettel valamint a mesekönyvben való megjelenéssel jutalmazzák.

A közlemény szerint a pályázatra azok az alkotók jelentkezhetnek, akik tagjai valamely – Magyar Írószövetség, Fiatal Írók Szövetsége, Szépírók Társasága, Magyar PEN Club, Szlovákiai Magyar Írók Társasága, Erdélyi Magyar Írók Ligája – írószervezetnek.

Minden szerző egy művel pályázhat. A pályázóktól korábban nyomtatásban, internetes felületen még nem publikált műveket várnak.

A díj átvételére az a pályázó jogosult, illetőleg döntős pályázó az lehet, aki a regisztrációját sikeresen, hiánytalanul, a felhívásban foglaltak szerint juttatta el a szervezők részére.

A pályázat beadási határideje augusztus elseje, a nevezés ingyenes. A meséket egy szakértőkből álló zsűri bírálja el. Az eredményhirdetésre, illetve a díjak átadására várhatóan szeptember 6-án kerül sor – áll a közleményben.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Csodálatos rajzokon az alföldi puszták tarka gyíkja

Viki

„Ivartalanítás nélkül nem vehetjük fel a kesztyűt a kóbor állatok elleni harcban” – Ovádi Péter

Marci

Kisfilmen a szupercuki dolmányos hangyász

Viki